Chleb: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(→Właściwości: tresc) |
Znacznik: rewert |
||
(Nie pokazano 10 wersji utworzonych przez 9 użytkowników) | |||
Linia 12: | Linia 12: | ||
* Chleb uzyskiwany jest z [[piekarnia|piekarni]] (ewentualnie od [[babcia|babci]]). Zachodzi tu swego rodzaju równowaga, gdyż babcia bierze chleb z piekarni, zaś wszystkie piekarnie kupują chleb od babci. |
* Chleb uzyskiwany jest z [[piekarnia|piekarni]] (ewentualnie od [[babcia|babci]]). Zachodzi tu swego rodzaju równowaga, gdyż babcia bierze chleb z piekarni, zaś wszystkie piekarnie kupują chleb od babci. |
||
* Chleb zazwyczaj posiada małą, białą karteczkę tzw.pozdrowienia od piekarni. Wszyscy wiedzą, że karteczka to najlepsza część chleba (bo jest jej najmniej, a każdy wie, że jak czegoś jest najmniej, to jest najlepsze, np. czarne oczka w ziemniakach). |
* Chleb zazwyczaj posiada małą, białą karteczkę tzw.pozdrowienia od piekarni. Wszyscy wiedzą, że karteczka to najlepsza część chleba (bo jest jej najmniej, a każdy wie, że jak czegoś jest najmniej, to jest najlepsze, np. czarne oczka w ziemniakach). |
||
* Chleb służy również do przesączania |
* Chleb służy również do przesączania [[denaturat]]u, co czynią ludzie wyższego stopnia społecznego, arystokraci, siedzący na marmurowej ławce przed swoimi pałacami |
||
* Chleb jest owocem pracy ludzkich rąk, w czasach Jezusa był czczony, rozmnażany i w takim stanie jedzony. W dzisiejszych czasach, do wytworzenia chleba, wystarczy piach, kosa, ręce, pszenica, aromaty identyczne z naturalnym, m.in. aromat świeżego bochenka, [[konserwanty]], sztuczne barwniki, oraz tajemnicze dodatki typu E. |
* Chleb jest owocem pracy ludzkich rąk, w czasach Jezusa był czczony, rozmnażany i w takim stanie jedzony. W dzisiejszych czasach, do wytworzenia chleba, wystarczy piach, kosa, ręce, pszenica, aromaty identyczne z naturalnym, m.in. aromat świeżego bochenka, [[konserwanty]], sztuczne barwniki, oraz tajemnicze dodatki typu E. |
||
* Chleb najczęściej spożywany jest z masłem, lub margaryną. Nikt nie wie co to daje, lecz takie już przyzwyczajenie. Następnie można na niego położyć szynkę, ser, kiełbasę i inne rzeczy. Niezidentyfikowane obiekty najczęściej jedzą chleb suchy, lub sam z masłem, ew. ze skórą z kurczaka. |
* Chleb najczęściej spożywany jest z masłem, lub margaryną. Nikt nie wie co to daje, lecz takie już przyzwyczajenie. Następnie można na niego położyć szynkę, ser, kiełbasę i inne rzeczy. Niezidentyfikowane obiekty najczęściej jedzą chleb suchy, lub sam z masłem, ew. ze skórą z kurczaka. |
||
Linia 19: | Linia 19: | ||
* Chleb po chińsku to 麵包. |
* Chleb po chińsku to 麵包. |
||
* Chleb w stanie surowym nie smakuje w ogóle jak chleb. |
* Chleb w stanie surowym nie smakuje w ogóle jak chleb. |
||
* Po spożyciu i przejściu przez przewód pokarmowy [https://web.archive.org/web/20210424050254/https://nonsa.pl/wiki/Defekacja opuszcza organizm człowieka], jednak wówczas [[gówno|przybiera]] brązowy kolor, maziowatą konsystencję oraz brzydko pachnie. |
|||
== Sposób produkcji chleba == |
== Sposób produkcji chleba == |
||
Linia 26: | Linia 25: | ||
== Zobacz też == |
== Zobacz też == |
||
* [[ |
* [[bułka]] |
||
* [[chleb ze smalcem]] |
|||
* [[kanapka]] |
|||
* [[margaryna]] |
|||
* [[masło]] |
|||
{{Jedzenie}} |
{{Jedzenie}} |
||
Aktualna wersja na dzień 20:56, 28 sie 2024
Żeby mi własna żona chleba naszego powszedniego odmawiała
- Ferdynand Kiepski o przywiązaniu do chleba
Chleb – jedzenie proste, o właściwościach gąbczastych, służące najczęściej jako równoważnik proporcji masłowo-kanapkowych. Prawdopodobnie o właściwościach plemnikobójczych.
Właściwości[edytuj • edytuj kod]
- Wzór chemiczny chleba wygląda następująco: C6H8L12EB26. Doskonale widać, iż połowa jego składu to popularne piwo EB. Tłumaczy to poniekąd, dlaczego chleb smakuje z piwem nawet lepiej niż pizza.
- Masło nadaje chlebowi cechy elektromagnetyczne, dzięki czemu zawsze spada on na ziemię stroną posmarowaną masłem. Jeżeli spadnie drugą stroną, znaczy to, iż posmarowaliśmy złą stronę.
- Chleb uzyskiwany jest z piekarni (ewentualnie od babci). Zachodzi tu swego rodzaju równowaga, gdyż babcia bierze chleb z piekarni, zaś wszystkie piekarnie kupują chleb od babci.
- Chleb zazwyczaj posiada małą, białą karteczkę tzw.pozdrowienia od piekarni. Wszyscy wiedzą, że karteczka to najlepsza część chleba (bo jest jej najmniej, a każdy wie, że jak czegoś jest najmniej, to jest najlepsze, np. czarne oczka w ziemniakach).
- Chleb służy również do przesączania denaturatu, co czynią ludzie wyższego stopnia społecznego, arystokraci, siedzący na marmurowej ławce przed swoimi pałacami
- Chleb jest owocem pracy ludzkich rąk, w czasach Jezusa był czczony, rozmnażany i w takim stanie jedzony. W dzisiejszych czasach, do wytworzenia chleba, wystarczy piach, kosa, ręce, pszenica, aromaty identyczne z naturalnym, m.in. aromat świeżego bochenka, konserwanty, sztuczne barwniki, oraz tajemnicze dodatki typu E.
- Chleb najczęściej spożywany jest z masłem, lub margaryną. Nikt nie wie co to daje, lecz takie już przyzwyczajenie. Następnie można na niego położyć szynkę, ser, kiełbasę i inne rzeczy. Niezidentyfikowane obiekty najczęściej jedzą chleb suchy, lub sam z masłem, ew. ze skórą z kurczaka.
- Chleb jest przeklinany, gdy jest (bo wszystko inne też jest), a przeklinany, gdy go nie ma (bo niczego innego też nie ma).
- Chleb służy często do produkcji kanapek, jednak nie każdy wie, iż kanapki mogą nie zawierać w sobie chleba, który można później zastosować do praktyk z denaturatem.
- Chleb po chińsku to 麵包.
- Chleb w stanie surowym nie smakuje w ogóle jak chleb.
Sposób produkcji chleba[edytuj • edytuj kod]
Nie ma sensu go podawać, bo i tak nikomu nie uda się go upiec. Nawet nowoczesne wynalazki w tym nie pomogą.