Kefir: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
 
(Nie pokazano 34 wersji utworzonych przez 27 użytkowników)
Linia 1: Linia 1:
{{Youtube|gPBL7Ut-bkA|width=300|Rosyjskie zastosowanie kefiru}}
napój bogów często zażywany z keczapem z kabla.
'''Kefir''' – mleczny produkt fermentowany. Jedno z najstarszych znanych ludzkości lekarstw na [[kac]]a. Podobno znajduje zastosowanie w kulinariach, jednak w źródłach znaleźć można o tym jedynie szczątkowe informacje.


Według niektórych, kefir jest znakomitym lekarstwem na poparzenia słoneczne, jednak naukowcy nie zalecają marnotrawienia w ten sposób tego zacnego trunku. Skuteczność metody zwiększa się dwukrotnie w przypadku chodzenia boso po rosie.
kocham gosie lalala


Część osób myli kefir z [[jogurt]]em naturalnym. Oczywiście, różnią się między sobą, a pomyłki są zapewne wynikiem tego, że dobrze jest sprzedawać podobne produkty pod innymi nazwami.
prl to shit! hahahaha


Kefir jest też bardzo pożywnym produktem mlecznym zaraz po budyniu. Powinien być spożywany z ziemniaczkami i zasmażką.
a dzielny mały toster to mój ziom!!

Zawiera kultury bakterii, więc jest polecany [[Dresiarz|osobom, które jej nie posiadają]].

== Zobacz też ==
* [[jogurt]]
* [[śmietana]]

{{stub|kuch}}
{{Jedzenie}}

[[Kategoria:Nabiał]]

Aktualna wersja na dzień 23:13, 28 sie 2021

Rosyjskie zastosowanie kefiru

Kefir – mleczny produkt fermentowany. Jedno z najstarszych znanych ludzkości lekarstw na kaca. Podobno znajduje zastosowanie w kulinariach, jednak w źródłach znaleźć można o tym jedynie szczątkowe informacje.

Według niektórych, kefir jest znakomitym lekarstwem na poparzenia słoneczne, jednak naukowcy nie zalecają marnotrawienia w ten sposób tego zacnego trunku. Skuteczność metody zwiększa się dwukrotnie w przypadku chodzenia boso po rosie.

Część osób myli kefir z jogurtem naturalnym. Oczywiście, różnią się między sobą, a pomyłki są zapewne wynikiem tego, że dobrze jest sprzedawać podobne produkty pod innymi nazwami.

Kefir jest też bardzo pożywnym produktem mlecznym zaraz po budyniu. Powinien być spożywany z ziemniaczkami i zasmażką.

Zawiera kultury bakterii, więc jest polecany osobom, które jej nie posiadają.

Zobacz też[edytuj • edytuj kod]


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.