Koncentrat pomidorowy: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(napisalem)
 
 
(Nie pokazano 54 wersji utworzonych przez 32 użytkowników)
Linia 1: Linia 1:
[[Plik: drzewo koncentratowe.jpg|200px|thumb|Drzewo koncentratowe]]
Substancja wytwarzana z pomidorów, jej odkrywcą jest [[andrzej lepper|Andrzej pepper]] nawiększy burak Polski. Koncentrat po raz pierwszy znalazł zastosowanie w filmie [[Rambo]] jako krew ofiary, koncentrat lubi cieszyć twarz, zazwyczaj występuje w słoikach ale w najbardziej dziwnych przypadkach był on umieszczony w [[biedronka|biedronce]] koło stonki. Koncentrat pomidorowy uważany jest za surowiec wtórny który można przetworzyć z:
[[Plik: czyste zło.jpg|200px|thumb|Czyste zło]]
*Drzwi i okien
{{cytat|'''Koncentrat pomidorowy''' trzydziestoprocentowy. Żeby nie zapeszyć.|Olek Klepacz z Formacji Nieżywych Schabuff o tym, że '''koncentrat''' jest bardzo ważny w przyrządzaniu [[spaghetti]]}}
*Psa
'''Koncentrat pomidorowy''' – dziesięciokrotnie sprężone [[pomidor]]y z dodatkiem wszystkich możliwych chemikaliów na rynku. Smakuje jak [[pleśń]]. Spożywać go można dopiero po ukończeniu osiemnastego roku życia.
*Zgniłego buta
*Moherowego Bereta
*Z Ciebie


Niedawno naukowcy z [[Stany Zjednoczone Ameryki|USA]] wyhodowali pierwsze drzewo koncentratowe, wszczepiając zwykłej jabłoni geny odpowiadające za szklane opakowanie i metalową zakrętkę. Drzewo rodzi dorodne, zakręcone i gotowe do użytku słoiki, które następnie napełniane są w fabryce substancją koncentratopodobną. Skład tej mieszaniny to, w przybliżeniu, 2 [[wagon]]y dowolnych składników, których nazwy zaczynają się na E (np. E220, E345, itp.), wagon gąbczastych, glutowatych substancji w kolorze czerwonym i wagon aromatu identycznego z naturalnym. Wiodący producenci dodają czasami jedną bądź dwie skrzynki pomidorów.
[[Kategoria:Pomidorny]]

Okres połowicznego rozpadu koncentratu pomidorowego wynosi jakieś 4,5 miliarda lat i wprawia w zdumienie nawet [[fizyk]]ów jądrowych. Nie dotyczy to jedynie koncentratów z prawdziwymi pomidorami, które mogą wytrzymać w lodówce jedyne 200 lat i w związku z tym nie są chętnie kupowane jako produkty szybko psujące się.

== Zastosowania ==
Wielu skrytobójców używa koncentratów pomidorowych jako silnej trucizny. Jedna puszka może zabić 5 słoni. Dodajmy, że musi być to odpowiednio duża puszka zrzucona ze sporej wysokości.

Koncentrat pomidorowy może, po odpowiednim rozcieńczeniu [[woda|wodą]], rozsmarowaniu po blacie z ciasta, posypaniu serem, mięsem i czasem różnymi warzywami, wypieczeniu go w specjalnym piecu, a następnie spożyciu, wywoływać uczucie sytości.

Po dodaniu wrzącej wody i [[kostka rosołowa|kostki rosołowej]] otrzymujemy czerwoną substancję zwaną [[Zupa pomidorowa|zupą pomidorową]] (nie wiadomo czemu, bo przecież, jak zostało wykazane wyżej, nie ma w niej żadnych pomidorów).

Po rozprowadzeniu na ciele można udawać ciężko rannego. Jest to najlepsze z dotychczas znalezionych zastosowań dla koncentratu.

== Zobacz też ==
* [[ketchup]]
* [[pomidor]]
* [[zupa pomidorowa]]

{{Jedzenie}}

[[Kategoria:Przyprawy]]

Aktualna wersja na dzień 14:29, 22 kwi 2022

Drzewo koncentratowe
Czyste zło

Koncentrat pomidorowy trzydziestoprocentowy. Żeby nie zapeszyć.

Olek Klepacz z Formacji Nieżywych Schabuff o tym, że koncentrat jest bardzo ważny w przyrządzaniu spaghetti

Koncentrat pomidorowy – dziesięciokrotnie sprężone pomidory z dodatkiem wszystkich możliwych chemikaliów na rynku. Smakuje jak pleśń. Spożywać go można dopiero po ukończeniu osiemnastego roku życia.

Niedawno naukowcy z USA wyhodowali pierwsze drzewo koncentratowe, wszczepiając zwykłej jabłoni geny odpowiadające za szklane opakowanie i metalową zakrętkę. Drzewo rodzi dorodne, zakręcone i gotowe do użytku słoiki, które następnie napełniane są w fabryce substancją koncentratopodobną. Skład tej mieszaniny to, w przybliżeniu, 2 wagony dowolnych składników, których nazwy zaczynają się na E (np. E220, E345, itp.), wagon gąbczastych, glutowatych substancji w kolorze czerwonym i wagon aromatu identycznego z naturalnym. Wiodący producenci dodają czasami jedną bądź dwie skrzynki pomidorów.

Okres połowicznego rozpadu koncentratu pomidorowego wynosi jakieś 4,5 miliarda lat i wprawia w zdumienie nawet fizyków jądrowych. Nie dotyczy to jedynie koncentratów z prawdziwymi pomidorami, które mogą wytrzymać w lodówce jedyne 200 lat i w związku z tym nie są chętnie kupowane jako produkty szybko psujące się.

Zastosowania[edytuj • edytuj kod]

Wielu skrytobójców używa koncentratów pomidorowych jako silnej trucizny. Jedna puszka może zabić 5 słoni. Dodajmy, że musi być to odpowiednio duża puszka zrzucona ze sporej wysokości.

Koncentrat pomidorowy może, po odpowiednim rozcieńczeniu wodą, rozsmarowaniu po blacie z ciasta, posypaniu serem, mięsem i czasem różnymi warzywami, wypieczeniu go w specjalnym piecu, a następnie spożyciu, wywoływać uczucie sytości.

Po dodaniu wrzącej wody i kostki rosołowej otrzymujemy czerwoną substancję zwaną zupą pomidorową (nie wiadomo czemu, bo przecież, jak zostało wykazane wyżej, nie ma w niej żadnych pomidorów).

Po rozprowadzeniu na ciele można udawać ciężko rannego. Jest to najlepsze z dotychczas znalezionych zastosowań dla koncentratu.

Zobacz też[edytuj • edytuj kod]