Chleb: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Zhipes. Autor wycofanej wersji to 87.116.235.157.) |
Znacznik: rewert |
||
(Nie pokazano 72 wersji utworzonych przez 59 użytkowników) | |||
Linia 1: | Linia 1: | ||
{{cytat|Żeby mi własna żona '''chleba''' naszego powszedniego odmawiała|[[Ferdynand Kiepski]] o przywiązaniu do '''chleba'''}} |
|||
⚫ | |||
[[Plik:Piestostowy.jpg|thumb|200px|Chleb dla psychopatów]] |
|||
[[Plik:Serbian bread.jpg|thumb|200px|Ślinka cieknie, co?]] |
|||
⚫ | |||
==Właściwości== |
== Właściwości == |
||
[[ |
[[Plik:Prawie_piwo.jpg|thumb|200px|Etykietka z chleba]] |
||
[[Plik:Lodz Widzew and LKS fans funny signs.JPG|thumb|200px|Niestandardowe zastosowanie chleba]] |
|||
{{NonNews|[[NonNews:Grzanka_grozy_chciała_mnie_zabić|Grzanka grozy chciała mnie zabić]]}} |
|||
* [[Wzór chemiczny]] chleba wygląda następująco: C<small>6</small>H<small>8</small>L<small>12</small>EB<small>26</small>. Doskonale widać, iż połowa jego składu to popularne piwo [[EB]]. Tłumaczy to poniekąd, dlaczego chleb smakuje z piwem nawet lepiej niż [[pizza]]. |
* [[Wzór chemiczny]] chleba wygląda następująco: C<small>6</small>H<small>8</small>L<small>12</small>EB<small>26</small>. Doskonale widać, iż połowa jego składu to popularne piwo [[EB]]. Tłumaczy to poniekąd, dlaczego chleb smakuje z piwem nawet lepiej niż [[pizza]]. |
||
* [[Masło]] nadaje chlebowi cechy elektromagnetyczne, dzięki czemu zawsze spada on na [[ziemia|ziemię]] stroną posmarowaną masłem. Jeżeli spadnie drugą stroną, znaczy to, iż posmarowaliśmy złą stronę. |
* [[Masło]] nadaje chlebowi cechy elektromagnetyczne, dzięki czemu zawsze spada on na [[ziemia|ziemię]] stroną posmarowaną masłem. Jeżeli spadnie drugą stroną, znaczy to, iż posmarowaliśmy złą stronę. |
||
* Chleb uzyskiwany jest z [[piekarnia|piekarni]] (ewentualnie od [[babcia|babci]]). Zachodzi tu swego rodzaju równowaga, gdyż babcia bierze chleb z piekarni, zaś wszystkie piekarnie kupują chleb od babci. |
* Chleb uzyskiwany jest z [[piekarnia|piekarni]] (ewentualnie od [[babcia|babci]]). Zachodzi tu swego rodzaju równowaga, gdyż babcia bierze chleb z piekarni, zaś wszystkie piekarnie kupują chleb od babci. |
||
* Chleb zazwyczaj posiada małą, białą karteczkę tzw.pozdrowienia od piekarni. Wszyscy wiedzą, że karteczka to najlepsza część chleba (bo jest jej najmniej, a każdy wie, że jak czegoś jest najmniej, to jest najlepsze, np. czarne oczka w ziemniakach). |
* Chleb zazwyczaj posiada małą, białą karteczkę tzw.pozdrowienia od piekarni. Wszyscy wiedzą, że karteczka to najlepsza część chleba (bo jest jej najmniej, a każdy wie, że jak czegoś jest najmniej, to jest najlepsze, np. czarne oczka w ziemniakach). |
||
Chleb służy również do przesączania |
* Chleb służy również do przesączania [[denaturat]]u, co czynią ludzie wyższego stopnia społecznego, arystokraci, siedzący na marmurowej ławce przed swoimi pałacami |
||
⚫ | * Chleb jest owocem pracy ludzkich rąk, w czasach Jezusa był czczony, rozmnażany i w takim stanie jedzony. W dzisiejszych czasach, do wytworzenia chleba, wystarczy piach, kosa, ręce, pszenica, aromaty identyczne z naturalnym, m.in. aromat świeżego bochenka, [[konserwanty]], sztuczne barwniki, oraz tajemnicze dodatki typu E. |
||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | * Chleb najczęściej spożywany jest z masłem, lub margaryną. Nikt nie wie co to daje, lecz takie już przyzwyczajenie. Następnie można na niego położyć szynkę, ser, kiełbasę i inne rzeczy. Niezidentyfikowane obiekty najczęściej jedzą chleb suchy, lub sam z masłem, ew. ze |
||
* Chleb jest przeklinany, gdy jest (bo wszystko inne też jest), a przeklinany, gdy go nie ma (bo niczego innego też nie ma). |
* Chleb jest przeklinany, gdy jest (bo wszystko inne też jest), a przeklinany, gdy go nie ma (bo niczego innego też nie ma). |
||
* Chleb służy często do produkcji kanapek, jednak nie każdy wie, iż kanapki mogą nie zawierać w sobie chleba, który można później zastosować do praktyk z denaturatem. |
* Chleb służy często do produkcji kanapek, jednak nie każdy wie, iż kanapki mogą nie zawierać w sobie chleba, który można później zastosować do praktyk z denaturatem. |
||
* Chleb po chińsku to 麵包. |
|||
* Chleb w stanie surowym nie smakuje w ogóle jak chleb. |
|||
== Sposób produkcji chleba == |
== Sposób produkcji chleba == |
||
Nie ma sensu go podawać, bo i tak nikomu nie uda się go upiec. |
Nie ma sensu go podawać, bo i tak nikomu nie uda się go upiec. Nawet [[maszyna do wypieku chleba|nowoczesne wynalazki]] w tym nie pomogą. |
||
==Zobacz też== |
== Zobacz też == |
||
* [[ |
* [[bułka]] |
||
* [[chleb ze smalcem]] |
|||
* [[kanapka]] |
|||
* [[margaryna]] |
|||
* [[masło]] |
|||
{{ |
{{Jedzenie}} |
||
[[Kategoria: |
[[Kategoria:Wypieki]] |
||
⚫ | |||
[[cs:Problém neustále tvrdého chleba]] |
[[cs:Problém neustále tvrdého chleba]] |
||
Linia 38: | Linia 46: | ||
[[nl:Boterham]] |
[[nl:Boterham]] |
||
[[no:Brød]] |
[[no:Brød]] |
||
⚫ | |||
[[ru:Хлеб]] |
[[ru:Хлеб]] |
||
[[zh:面包]] |
Aktualna wersja na dzień 20:56, 28 sie 2024
Żeby mi własna żona chleba naszego powszedniego odmawiała
- Ferdynand Kiepski o przywiązaniu do chleba
Chleb – jedzenie proste, o właściwościach gąbczastych, służące najczęściej jako równoważnik proporcji masłowo-kanapkowych. Prawdopodobnie o właściwościach plemnikobójczych.
Właściwości[edytuj • edytuj kod]
- Wzór chemiczny chleba wygląda następująco: C6H8L12EB26. Doskonale widać, iż połowa jego składu to popularne piwo EB. Tłumaczy to poniekąd, dlaczego chleb smakuje z piwem nawet lepiej niż pizza.
- Masło nadaje chlebowi cechy elektromagnetyczne, dzięki czemu zawsze spada on na ziemię stroną posmarowaną masłem. Jeżeli spadnie drugą stroną, znaczy to, iż posmarowaliśmy złą stronę.
- Chleb uzyskiwany jest z piekarni (ewentualnie od babci). Zachodzi tu swego rodzaju równowaga, gdyż babcia bierze chleb z piekarni, zaś wszystkie piekarnie kupują chleb od babci.
- Chleb zazwyczaj posiada małą, białą karteczkę tzw.pozdrowienia od piekarni. Wszyscy wiedzą, że karteczka to najlepsza część chleba (bo jest jej najmniej, a każdy wie, że jak czegoś jest najmniej, to jest najlepsze, np. czarne oczka w ziemniakach).
- Chleb służy również do przesączania denaturatu, co czynią ludzie wyższego stopnia społecznego, arystokraci, siedzący na marmurowej ławce przed swoimi pałacami
- Chleb jest owocem pracy ludzkich rąk, w czasach Jezusa był czczony, rozmnażany i w takim stanie jedzony. W dzisiejszych czasach, do wytworzenia chleba, wystarczy piach, kosa, ręce, pszenica, aromaty identyczne z naturalnym, m.in. aromat świeżego bochenka, konserwanty, sztuczne barwniki, oraz tajemnicze dodatki typu E.
- Chleb najczęściej spożywany jest z masłem, lub margaryną. Nikt nie wie co to daje, lecz takie już przyzwyczajenie. Następnie można na niego położyć szynkę, ser, kiełbasę i inne rzeczy. Niezidentyfikowane obiekty najczęściej jedzą chleb suchy, lub sam z masłem, ew. ze skórą z kurczaka.
- Chleb jest przeklinany, gdy jest (bo wszystko inne też jest), a przeklinany, gdy go nie ma (bo niczego innego też nie ma).
- Chleb służy często do produkcji kanapek, jednak nie każdy wie, iż kanapki mogą nie zawierać w sobie chleba, który można później zastosować do praktyk z denaturatem.
- Chleb po chińsku to 麵包.
- Chleb w stanie surowym nie smakuje w ogóle jak chleb.
Sposób produkcji chleba[edytuj • edytuj kod]
Nie ma sensu go podawać, bo i tak nikomu nie uda się go upiec. Nawet nowoczesne wynalazki w tym nie pomogą.