Konserwanty: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M Znacznik: edytor źródłowy |
(drup) |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
[[Plik:Czterdziestolatek.jpg|300px|thumb|Zgubne skutki spożywania konserwantów]] |
[[Plik:Czterdziestolatek.jpg|300px|thumb|Zgubne skutki spożywania konserwantów]] |
||
'''Konserwanty''' – śmiercionośne, rakotwórcze trujące i radioaktywne substancje dodawane do produktów spożywczych celem wykończenia ludności. Zwalczane przez [[Ekologia|ekologów]], [[Unia Europejska|Unię Europejską]] i fanów zdrowego odżywiania się od niepamiętnych czasów. |
'''Konserwanty''' – śmiercionośne, rakotwórcze trujące i radioaktywne substancje dodawane do produktów spożywczych celem wykończenia ludności. Wszystkie nazwy konserwantów zaczynają się na literę E (koniecznie dużą). Zwalczane przez [[Ekologia|ekologów]], [[Unia Europejska|Unię Europejską]] i fanów zdrowego odżywiania się od niepamiętnych czasów. |
||
== Skutki == |
== Skutki == |
Wersja z 01:41, 17 mar 2019
Konserwanty – śmiercionośne, rakotwórcze trujące i radioaktywne substancje dodawane do produktów spożywczych celem wykończenia ludności. Wszystkie nazwy konserwantów zaczynają się na literę E (koniecznie dużą). Zwalczane przez ekologów, Unię Europejską i fanów zdrowego odżywiania się od niepamiętnych czasów.
Skutki
Dodawanie konserwantów do jedzenia i napojów niesie za sobą wiele tragicznych skutków. Należą do nich:
- Spadek statusu finansowego handlarzy sprzedających ekologiczne marchewki po 10 zł za sztukę;
- Spadek średniej długości życia z 55 lat do 80;
- Spadek wieku młodego z 25 do 45 lat;
- Zwiększenie liczby studentów uczelni wyższych na kierunkach zdrowa żywność, mikrobiologia, technologia żywienia;
- Wzrost bezrobocia u lekarzy toksykologów.
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny chemii. Jeżeli cierpisz na alkanolepsję – rozbuduj go.