Paluszki rybne: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Mr obornik (dyskusja • edycje) Znacznik: edytor źródłowy |
Mr obornik (dyskusja • edycje) Znacznik: edytor źródłowy |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
'''Paluszki rybne''' – [[Ropa naftowa|produkt ropopochodny]] o szerokiej gamie kształtów, sprzedawany w kolorowych paczuszkach w [[supermarket|hipermarketach]]. Często z dodatkiem groszku lub marchewki. Składają się z glutaminianu sodu, kwasku cytrynowego (regulator kwasowości), aromatów identycznych z naturalnymi, papieru toaletowego oraz śladowej ilości ryb i [[Orzechy arachidowe|orzechów arachidowych]]. |
'''Paluszki rybne''' – [[Ropa naftowa|produkt ropopochodny]] o szerokiej gamie kształtów, sprzedawany w kolorowych paczuszkach w [[supermarket|hipermarketach]]. Często z dodatkiem groszku lub marchewki. Składają się z glutaminianu sodu, kwasku cytrynowego (regulator kwasowości), aromatów identycznych z naturalnymi, papieru toaletowego oraz śladowej ilości ryb i [[Orzechy arachidowe|orzechów arachidowych]]. |
||
Podobno w paluszkach rybnych jest 7% ryby. |
Podobno w paluszkach rybnych jest <del>tylko</del> aż 7% ryby. |
||
{{stub|kuch}} |
{{stub|kuch}} |
Wersja z 00:24, 25 mar 2016
Paluszki rybne – produkt ropopochodny o szerokiej gamie kształtów, sprzedawany w kolorowych paczuszkach w hipermarketach. Często z dodatkiem groszku lub marchewki. Składają się z glutaminianu sodu, kwasku cytrynowego (regulator kwasowości), aromatów identycznych z naturalnymi, papieru toaletowego oraz śladowej ilości ryb i orzechów arachidowych.
Podobno w paluszkach rybnych jest tylko aż 7% ryby.
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.