Woda w proszku: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (interpunkcya) |
(→Minusy) |
||
Linia 31: | Linia 31: | ||
* Mała dostępność. |
* Mała dostępność. |
||
* Smak wody uwalnia się tylko w wodzie. |
* Smak wody uwalnia się tylko w wodzie. |
||
== Zobacz też == |
|||
* [[Cisowianka]] |
|||
* [[oranżada w proszku]] |
|||
* [[woda]] |
|||
{{Przypisy}} |
{{Przypisy}} |
Wersja z 13:57, 10 lut 2022
Czym to zalać?
- Idiota o wodzie w proszku
Woda w proszku – świństwo wytwarzane na Ukrainie. Ma na celu doprowadzić do szewskiej pasji konsumenta. Pozyskuje się ją w procesie dehydratacji chemicznej wody. Jej głównym składnikiem jest prażony wodór. Jest produkowana w podobny sposób, co granulowany lód czy para wodna w kapsułkach.
Sposób przygotowania
- Wsyp wodę w proszku do szklanki.
- Zalej ją wodą.
- Ciesz się swoją radością.
Zastosowanie
- Nawadnianie roślin.
- Efektywniejsze gaszenie pożaru.
- Szybka przekąska.
- Przyprawa.
- Tworzenie długich tekstów bez lania wody.
Plusy
- Woda źródlana staje się mniej źródlana.
- Woda mineralna staje się mniej mineralna.
- Woda gazowana staje się mniej gazowana.
- Woda święcona staje się mniej święcona[1].
- Woda cytrynowa staje się mniej cytrynowa.
- Woda klozetowa staje się mniej klozetowa.
- Słona woda staje się mniej słonowodna.
- Woda od parówek nadaje się do ponownego wykorzystania.
- Piąta woda po kisielu staje się szóstą wodą.
- Sok staje się wodnisty.
- Przydatna na pustyni.
Minusy
- Mała dostępność.
- Smak wody uwalnia się tylko w wodzie.
Zobacz też
Przypisy
- ↑ W przypadku kościołów
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny chemii. Jeżeli cierpisz na alkanolepsję – rozbuduj go.