Śmietana: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(zmzmzmzmzmzmz) Znaczniki: edytor wizualny zrewertowane |
M (Anulowano wersję użytkownika 83.28.217.110) Znacznik: anulowanie |
||
Linia 16: | Linia 16: | ||
* [[jogurt]] |
* [[jogurt]] |
||
* [[kefir]] |
* [[kefir]] |
||
*syr i to jajaka |
|||
{{stub|kuch}} |
{{stub|kuch}} |
||
{{Jedzenie}} |
|||
[[Kategoria:Nabiał]] |
[[Kategoria:Nabiał]] |
Aktualna wersja na dzień 18:47, 30 paź 2024
Ten artykuł dotyczy wyrobu wykonanego z mleka. Zobacz też Jasiu Śmietana. |
Śmietana – gęsty, mocno rozdrobniony przecier mleczny. Idealna przekąska między innymi produktami wysokomlecznymi, Kinder Bueno i oscypkiem, however tylko dla tych, którzy chcą się przebiałkować i mieć parcha. Śmietana właściwie nie ma smaku i jest bezwonna, a więc jest podobna do Michaela Jacksona przed koncertem.
Zastosowanie[edytuj • edytuj kod]
- Przywracanie światu zeschłych klusek, ryżu lub kaszy.
- Rozrzedzanie potraw.
- Zagęszczanie (oblizuj łyżkę do skutku).
- Udawanie śniegu, papieru albo Michaela Jacksona.
- Zastępowanie Michaela na koncertach, w sądzie i w kuchni.
- Sosy, sosy i jeszcze raz sosy, jeżeli nie sprawdzasz, czy śmietana jest świeża.
- Ta rzadsza może przypominać męskie nasienie.
Zobacz też[edytuj • edytuj kod]
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.