Paluszki rybne

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 21:15, 13 gru 2013 autorstwa Beatrycze Budyń (dyskusja • edycje) (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Saper Skrzypek. Autor wycofanej wersji to 79.184.224.105.)

Paluszki rybne – ciekawe pożywienie o szerokiej gamie kształtów, sprzedawane w kolorowych paczuszkach w hipermarketach. Często z dodatkiem groszku lub marchewki. Składają się z glutaminianu sodu, kwasku cytrynowego (regulator kwasowości), aromatów identycznych z naturalnymi, papieru toaletowego oraz śladowej ilości ryb i orzechów włoskich.

Podobno w paluszkach rybnych jest 7% ryby.


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.