Chrupki
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 19:58, 1 cze 2020 autorstwa Ostrzyciel (dyskusja • edycje)
Chrupki – takie coś, o bliżej nieokreślonym kształcie i kolorze, wyglądające, jak niektórzy sądzą – apetycznie (pozory mylą!), popularne w supermarketach, hipermarketach oraz w co mniejszych spożywczakach. Pokarm pokrewny z chipsami, aczkolwiek te chipsy, które są z kukurydzy, również nazywa się chrupkami. Stanowią najczęstsze pożywienie studentów.
Inne znaczenie: potocznie karma dla psów, kotów, chomików lub innych zwierząt domowych – i tak na jedno wychodzi. Często produkowana z kukurydzy oraz konserwantów, bogata w witaminy i cenny błonnik.
Cechy charakterystyczne[1]
- chrupkie;
- wzmagają produkcję kału;
- smaczne;
- zdrowe (zależy);
- z kukurydzy (w najlepszym wypadku);
- w niektórych przypadkach[2] występują silne gazy (rakotwórcze).
Cechy charakterystyczne dla typowych chrupek
- czerstwo-chrupkie;
- powodują nieprzyzwoitą sraczkę;
- smaczne (śladowe ilości);
- niezdrowe (zawsze);
- z /bógwieczego;
- w smaku podobne do styropianu;
- zawierają śladowe ilości orzechów arachidowych (nawet te orzechowe, choć nikt jeszcze tego nie potwierdził, ze względu na brak składu na opakowaniu);
- produkowane z niezidentyfikowanych chemikaliów;
- Chrupki kolorowe zawierają śladowe ilości spermy;
- Gdy je gryziesz, 65% spada na ziemię (ew. podłogę) w postaci okruszków;
- Termin ważności... nie ma znaczenia. Znalezione pod tapczanem pośród kilkuletnich kłębów kurzu i następnego pokolenia wytartych glutów ciągle chrupią i są jadalne.
Skład
- Jesz je tylko sklejając śliną kilka na raz. Podczas spożywania owego specyfiku zapoznaj się z ulotką dołączoną do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą (ewentualnie weterynarzem), gdyż każda chrupka nieprawidłowo połykana zagraża twojemu życiu, a nawet zdrowiu.
- Styropian FS 0.2 – 5%
- Powietrze – 10%
- Klej ze znaczków pocztowych – 1%
- Śladowe ilości orzechów – 74%
- Gówno – 2%
- Benzoesan sodu, sorbinian potasu, mononukleotydy disodowe, monotlenki diwodoru – 10
0%.
Popularniejszy skład
- Styropian – 15%
- Sproszkowana podeszwa adidasa – 30%
- Wynalazek jakiegoś geniusza zła, Wysuszator jamy ustnej – 40%
- Orzechy – 3%
- Piasek – 10%
- Pszenica, mąka, woda, linoleum itp. – 2%
Chrupki serowe
Jedną z odmian chrupków są chrupki serowe. Są one takie same smaczniejsze od zwykłych chrupków. Niestety mają niewielkie znaczne wady:
- Są droższe;
- 100 razy szybciej się kończą;
- Zawierają
chemięwitaminy; - Nigdzie ich nie kupisz, bo zawsze ktoś sobie weźmie wszystkie paczki;
- Powodują
chorobyradość.