Bakalie: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (commons)
Znacznik: edytor źródłowy
M (Link)
Linia 3: Linia 3:


== Cechy charakterystyczne ==
== Cechy charakterystyczne ==
* Wygląd pysznych i soczystych owoców (''ach, te konserwanty'');
* Wygląd pysznych i soczystych owoców (''ach, te [[konserwanty]]'');
* W smaku można odczuć cukier, który wytworzył się przypadkiem, przez przesycenie [[Domestos|środkami usuwającymi pleśń]];
* W smaku można odczuć cukier, który wytworzył się przypadkiem, przez przesycenie [[Domestos|środkami usuwającymi pleśń]];
* Mają tendencję do [[Anihilacja|samoanihilacji]] spowodowanej pozostawieniem otwartego pojemnika w [[Supermarket|supermarkecie]];
* Mają tendencję do [[Anihilacja|samoanihilacji]] spowodowanej pozostawieniem otwartego pojemnika w [[Supermarket|supermarkecie]];

Wersja z 19:13, 1 wrz 2019

Bakalie, błe, chyba puszczę pawia…

Bakalie – kawałki zgniłych, nadpsutych, podpsutych, zapsutych, przedpsutych, obokpsutych, średniopsutych i tym podobnych owoców, których nikt nie chciał kupić (nawet w Lidlu za 0,50 zł za kilogram). Są one najczęściej skupowane przez sieć sklepów Biedronka, wkładane do solarium na tydzień i przejeżdżane kilkakrotnie przez walec drogowy. Daje to efekt wysuszenia i usunięcia pleśni. Tak spreparowany produkt znajdujemy później w błyszczącym opakowaniu na półce sklepowej. Konsumentami i głównymi smakoszami produktu są wyżeracze zwani „krążownikami hipermarketów”, czyli wygłodzone sępy, co to zarobić nie potrafią na swoje świństwa.

Cechy charakterystyczne

  • Wygląd pysznych i soczystych owoców (ach, te konserwanty);
  • W smaku można odczuć cukier, który wytworzył się przypadkiem, przez przesycenie środkami usuwającymi pleśń;
  • Mają tendencję do samoanihilacji spowodowanej pozostawieniem otwartego pojemnika w supermarkecie;
  • Ich data ważności może być wielokrotnie przestawiana celem zachęcenia do zakupu;
  • Po przyniesieniu do domu można usłyszeć niekontrolowane „KCenzura2.svga! To jest ohydne!”;
  • Mogą zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych.

Zastosowanie

Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.