Chleb: Różnice pomiędzy wersjami
M (→Zobacz też) Znacznik: edytor źródłowy |
Znacznik: edytor źródłowy |
||
Linia 21: | Linia 21: | ||
Nie ma sensu go podawać, bo i tak nikomu nie uda się go upiec. Nawet [[maszyna do wypieku chleba|nowoczesne wynalazki]] w tym nie pomogą. |
Nie ma sensu go podawać, bo i tak nikomu nie uda się go upiec. Nawet [[maszyna do wypieku chleba|nowoczesne wynalazki]] w tym nie pomogą. |
||
Albo dobra podam go. |
|||
Idziemy do magicznego miejsca, w którym dzieje się wiele przeróżnych rzeczy i niezrozumiałej dla przeciętnego Janusza magii (czyli do kuchni). Bierzemy miske. Wsypujemy do niej mąkę, jajka i wszystko inne co mamy w domu. Mieszamy. Wstawiamy do piekarnika na tzw. Pięćset osiemdziesiąt dwa tysiące zdrowasiek. Smacznego! :) |
|||
I tak jesteś za leniwy żeby upiec ten chleb. Poproś ładnie babcię, a zrobi to za Ciebie. |
|||
== Zobacz też == |
== Zobacz też == |
Wersja z 18:38, 12 mar 2017
Żeby mi własna żona chleba naszego powszedniego odmawiała
- Ferdynand Kiepski o przywiązaniu do chleba
Chleb – jedzenie proste, o właściwościach gąbczastych, służące najczęściej jako równoważnik proporcji masłowo-kanapkowych. Prawdopodobnie o właściwościach plemnikobójczych.
Właściwości
- Wzór chemiczny chleba wygląda następująco: C6H8L12EB26. Doskonale widać, iż połowa jego składu to popularne piwo EB. Tłumaczy to poniekąd, dlaczego chleb smakuje z piwem nawet lepiej niż pizza.
- Masło nadaje chlebowi cechy elektromagnetyczne, dzięki czemu zawsze spada on na ziemię stroną posmarowaną masłem. Jeżeli spadnie drugą stroną, znaczy to, iż posmarowaliśmy złą stronę.
- Chleb uzyskiwany jest z piekarni (ewentualnie od babci). Zachodzi tu swego rodzaju równowaga, gdyż babcia bierze chleb z piekarni, zaś wszystkie piekarnie kupują chleb od babci.
- Chleb zazwyczaj posiada małą, białą karteczkę tzw.pozdrowienia od piekarni. Wszyscy wiedzą, że karteczka to najlepsza część chleba (bo jest jej najmniej, a każdy wie, że jak czegoś jest najmniej, to jest najlepsze, np. czarne oczka w ziemniakach).
- Chleb służy również do przesączania denaturatu, co czynią ludzie wyższego stopnia społecznego, arystokraci, siedzący na marmurowej ławce przed swoimi pałacami
- Chleb jest owocem pracy ludzkich rąk, w czasach Jezusa był czczony, rozmnażany i w takim stanie jedzony. W dzisiejszych czasach, do wytworzenia chleba, wystarczy piach, kosa, ręce, pszenica, aromaty identyczne z naturalnym, m.in. aromat świeżego bochenka, konserwanty, sztuczne barwniki, oraz tajemnicze dodatki typu E.
- Chleb najczęściej spożywany jest z masłem, lub margaryną. Nikt nie wie co to daje, lecz takie już przyzwyczajenie. Następnie można na niego położyć szynkę, ser, kiełbasę i inne rzeczy. Niezidentyfikowane obiekty najczęściej jedzą chleb suchy, lub sam z masłem, ew. ze skórą z kurczaka.
- Chleb jest przeklinany, gdy jest (bo wszystko inne też jest), a przeklinany, gdy go nie ma (bo niczego innego też nie ma).
- Chleb służy często do produkcji kanapek, jednak nie każdy wie, iż kanapki mogą nie zawierać w sobie chleba, który można później zastosować do praktyk z denaturatem.
- Chleb po chińsku to 麵包.
- Chleb w stanie surowym nie smakuje w ogóle jak chleb.
Sposób produkcji chleba
Nie ma sensu go podawać, bo i tak nikomu nie uda się go upiec. Nawet nowoczesne wynalazki w tym nie pomogą.
Albo dobra podam go.
Idziemy do magicznego miejsca, w którym dzieje się wiele przeróżnych rzeczy i niezrozumiałej dla przeciętnego Janusza magii (czyli do kuchni). Bierzemy miske. Wsypujemy do niej mąkę, jajka i wszystko inne co mamy w domu. Mieszamy. Wstawiamy do piekarnika na tzw. Pięćset osiemdziesiąt dwa tysiące zdrowasiek. Smacznego! :)
I tak jesteś za leniwy żeby upiec ten chleb. Poproś ładnie babcię, a zrobi to za Ciebie.