Galaretka: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M Znacznik: edytor źródłowy |
Znacznik: przez API |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
{{t}}galaretowaty, jak nazwa wskazuje, twór na podstawie kilograma sztucznych owocowych smaczków i zwierzęcych kości. Często mylona z kisielem. |
{{t}}galaretowaty, jak nazwa wskazuje, twór na podstawie kilograma sztucznych owocowych smaczków i zwierzęcych kości. Jest bardzo strachliwa, cokolwiek jej zaproponujesz odrazu się trzęsie. Często mylona z kisielem. |
||
== Sposób przyrządzania == |
== Sposób przyrządzania == |
Wersja z 21:44, 25 wrz 2016
Szablon:Tgalaretowaty, jak nazwa wskazuje, twór na podstawie kilograma sztucznych owocowych smaczków i zwierzęcych kości. Jest bardzo strachliwa, cokolwiek jej zaproponujesz odrazu się trzęsie. Często mylona z kisielem.
Sposób przyrządzania
Serio? Ale wiesz że to jest napisane na opakowaniu, tak? No trudno, proszę:
Ugotuj 0,5 0,45 litra wody, lepszy będzie czajnik... Wsyp proszek z torebki do miski i zalej wodą. Tą ugotowaną. Nie, ona nie miała wystygnąć. Teraz to ładnie wymieszaj np. łyżką i wstaw na kilka godzin na parapet, a potem do lodówki. Brawo, zrobiłeś galaretkę! No nie ciesz się już tak, tylko jedz.
Naturalni wrogowie galaretki
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.