Galaretka: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M
Znacznik: edytor źródłowy
Znacznik: przez API
Linia 1: Linia 1:
{{t}}galaretowaty, jak nazwa wskazuje, twór na podstawie kilograma sztucznych owocowych smaczków i zwierzęcych kości. Często mylona z kisielem.
{{t}}galaretowaty, jak nazwa wskazuje, twór na podstawie kilograma sztucznych owocowych smaczków i zwierzęcych kości. Jest bardzo strachliwa, cokolwiek jej zaproponujesz odrazu się trzęsie. Często mylona z kisielem.


== Sposób przyrządzania ==
== Sposób przyrządzania ==

Wersja z 21:44, 25 wrz 2016

Szablon:Tgalaretowaty, jak nazwa wskazuje, twór na podstawie kilograma sztucznych owocowych smaczków i zwierzęcych kości. Jest bardzo strachliwa, cokolwiek jej zaproponujesz odrazu się trzęsie. Często mylona z kisielem.

Sposób przyrządzania

Serio? Ale wiesz że to jest napisane na opakowaniu, tak? No trudno, proszę: Ugotuj 0,5 0,45 litra wody, lepszy będzie czajnik... Wsyp proszek z torebki do miski i zalej wodą. Tą ugotowaną. Nie, ona nie miała wystygnąć. Teraz to ładnie wymieszaj np. łyżką i wstaw na kilka godzin na parapet, a potem do lodówki. Brawo, zrobiłeś galaretkę! No nie ciesz się już tak, tylko jedz.

Naturalni wrogowie galaretki


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.