Galaretka: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Znacznik: przez API
Znacznik: edytor źródłowy
Linia 4: Linia 4:
Serio? Ale wiesz że to jest napisane na opakowaniu, tak? No trudno, proszę:
Serio? Ale wiesz że to jest napisane na opakowaniu, tak? No trudno, proszę:
Ugotuj <s>0,5</s> 0,45 litra wody, lepszy będzie [[czajnik]]... Wsyp proszek z torebki do miski i zalej wodą. Tą ugotowaną. Nie, ona nie miała wystygnąć. Teraz to ładnie wymieszaj np. łyżką i wstaw na kilka godzin na parapet, a potem do lodówki. Brawo, zrobiłeś galaretkę! No nie ciesz się już tak, tylko jedz.
Ugotuj <s>0,5</s> 0,45 litra wody, lepszy będzie [[czajnik]]... Wsyp proszek z torebki do miski i zalej wodą. Tą ugotowaną. Nie, ona nie miała wystygnąć. Teraz to ładnie wymieszaj np. łyżką i wstaw na kilka godzin na parapet, a potem do lodówki. Brawo, zrobiłeś galaretkę! No nie ciesz się już tak, tylko jedz.

== Zastosowania galaretki ==
Galaretka ma wiele zastosowań więc poniżej wymienimy tylko kilka z nich:
* z galarerki można wykonać odlew jakiegoś przedmiotu na przykład kubka albo klocka lego;
* można z niej wyciąć kolorowe sześciany i udekorować nimi deser;
* a w ostateczności powtarzam tylko w ostateczności i na własną odpowiedzialność można zjeść galaretkę (producent nie odpowiada za skutki uboczne)


== Naturalni wrogowie galaretki ==
== Naturalni wrogowie galaretki ==
Linia 14: Linia 20:
{{stub|kuch}}
{{stub|kuch}}
{{Jedzenie}}
{{Jedzenie}}

[[Kategoria:Słodycze]]
[[Kategoria:Słodycze]]

Wersja z 22:04, 25 wrz 2016

Szablon:Tgalaretowaty, jak nazwa wskazuje, twór na podstawie kilograma sztucznych owocowych smaczków i zwierzęcych kości. Jest bardzo strachliwa, cokolwiek jej zaproponujesz odrazu się trzęsie. Często mylona z kisielem.

Sposób przyrządzania

Serio? Ale wiesz że to jest napisane na opakowaniu, tak? No trudno, proszę: Ugotuj 0,5 0,45 litra wody, lepszy będzie czajnik... Wsyp proszek z torebki do miski i zalej wodą. Tą ugotowaną. Nie, ona nie miała wystygnąć. Teraz to ładnie wymieszaj np. łyżką i wstaw na kilka godzin na parapet, a potem do lodówki. Brawo, zrobiłeś galaretkę! No nie ciesz się już tak, tylko jedz.

Zastosowania galaretki

Galaretka ma wiele zastosowań więc poniżej wymienimy tylko kilka z nich:

  • z galarerki można wykonać odlew jakiegoś przedmiotu na przykład kubka albo klocka lego;
  • można z niej wyciąć kolorowe sześciany i udekorować nimi deser;
  • a w ostateczności powtarzam tylko w ostateczności i na własną odpowiedzialność można zjeść galaretkę (producent nie odpowiada za skutki uboczne)

Naturalni wrogowie galaretki


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.