Galaretka: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono poprzednią wersję, jej autor to Saper Skrzypek. Autor wycofanej wersji to 31.175.243.213.)
Linia 6: Linia 6:


==Naturalni wrogowie galaretki==
==Naturalni wrogowie galaretki==
* Budyń;
* [[Budyń]];
* Kisiel;
* [[Kisiel]];
* Kiwi;
* [[Kiwi]];
* Ananas.
* [[Ananas]];
* [[custard]].


{{stub|kuch}}
{{stub|kuch}}

Wersja z 21:12, 5 lip 2014

Szablon:Tgalaretowaty, jak nazwa wskazuje, twór na podstawie kilograma sztucznych owocowych smaczków i zwierzęcych kości. Często mylona z kisielem.

Sposób przyrządzania

Serio? Ale wiesz że to jest napisane na opakowaniu, tak? No trudno, proszę: Ugotuj 0.5 litra wody, lepszy będzie czajnik... Wsyp proszek z torebki do garnka i zalej wodą. Tą ugotowaną. Nie, ona nie miała wystygnąć. Teraz to ładnie wymieszaj np. łyżką i wstaw na około 4 godziny do lodówki. Brawo, zrobiłeś galaretkę! No nie ciesz się już tak, tylko jedz.

Naturalni wrogowie galaretki


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.