Pierogi: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(→Sposób przygotowania: Poprawiony błąd) Znaczniki: mobilna mobilna www |
(fajne :) przered.) |
||
Linia 8: | Linia 8: | ||
== Sposób przygotowania == |
== Sposób przygotowania == |
||
⚫ | |||
⚫ | |||
# Zakup pierogi mrożone. |
|||
# Kup pierogi [[Rosjanie|ruskie]], bo inaczej one kupią Ciebie. |
|||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
# Miłego picia wody, która się z nich wylewa! |
|||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
10. Zorientuj się, że farsz stanowi ok. 12,58% farszu, reszta to woda |
|||
{{stub|kuch}} |
{{stub|kuch}} |
Wersja z 18:27, 29 kwi 2020
Maryna, gotuj pierogi
O mój Wojtku drogi
Kiedy ni mam syra
A Wojtek do miasta po syrek do ciasta
Maryna, gotuj pierogi
- Zespół Wańka Wstańka & The Ludojades w pieśńi o Marynie co pierogów gotować nie umiała przez co kijem po plecach postała
Jaa Koochaam pierogi
- Zespół Tył Ulica Chłopcy o pierogach
Ślimak wystaw rogi, dam ci sera na pierogi
- Zespół Abrakadabra o pierogach i ślimaku
Pierogi – stara a dobra potrawa występująca głównie w Polsce, ale również na terenach byłego Związku Radzieckiego, we Włoszech i w dalekiej Azji, gdzie dodawane są orientalne przyprawy ze zwierząt.
Najsłynniejszym rodzajem są pierogi ruskie, które – jak sama nazwa wskazuje – stanowią, obok fasolki po bretońsku, barszczu ukraińskiego, karpia po żydowsku, ryby po grecku i sznycla wiedeńskiego, trzon polskiej kuchni.
Sposób przygotowania
- Udaj się do Stonki.
- Zakup pierogi mrożone.
- Kup pierogi ruskie, bo inaczej one kupią Ciebie.
- Wróć do domu.
- Przeczytaj na opakowaniu sekcję Sposób przygotowania.
- Postępuj według zaleceń na opakowaniu.
- Przełóż pierogi, które się nie rozpadły na talerz.
- Przygotuj się do konsumpcji.
- Zacznij konsumpcję.
- Miłego picia wody, która się z nich wylewa!
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.