Rodzynki

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 20:57, 27 lis 2018 autorstwa Grzeeesiek (dyskusja • edycje) (Wycofano ostatnie edycje autorstwa 178.43.232.89; przywrócono ostatnią wersję autorstwa DasBott.)

- Z czego robi się rodzynki?
– Z niczego, rodzynki rosną na krzakach!

Sugestia pewnego doświadczonego młodzieńca

Rodzynek – stroskane winogrono.

Julian Tuwim o rodzynkach
Błąd przy generowaniu miniatury. Nie można zapisać miniatury do miejsca docelowego
Rodzynki działają dobrze na organizm
Błąd przy generowaniu miniatury. Nie można zapisać miniatury do miejsca docelowego
Znany batonik już niedługo z rodzynkami

Rodzynki – to u kuzynki. Drobne obiekty, pozyskiwane są z ciast i ciastek. Gdy zostaną zjedzone, trzeba iść do sklepu po ciasto, a następnie wydłubać z ciasta rodzynki. No, tylko co z ciastem?

Rodzaje rodzynków

  • zwykłe, zasuszone
  • niestrawione
  • do karabinu
  • rodzynki jako trutka dla teściowej
  • mrówcze kupki

Zastosowanie

Prawdopodobnie do wrzucania nauczycielom do kawy lub herbaty. Jednak naukowcy wciąż badają tą sprawę. Kto wie? Może będzie to odkryciem wszech czasów.

Ciekawostki

  • Kiedy z wyrazu rodzynki zamiast litery o wstawimy literę y, otrzymamy jak dotąd nieznaną markę rodzynków.
  • Rodzynki to wysuszone winogrona.


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.