Ruchanki

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 16:45, 16 kwi 2019 autorstwa JozinZbazin (dyskusja • edycje) (utworzono)
(różn.) ← przejdź do poprzedniej wersji • przejdź do aktualnej wersji (różn.) • przejdź do następnej wersji → (różn.)

Ruchanki – rodzaj zwierząt z rodziny plackowatych, składających się ze skóry i zbitych w masę wnętrzności. Ruchanki zapieCenzura2.svgją 15 kilometrów na godzinę przez co nie są chętnie hodowane przez pomorskich rolników.

Zagadką której nawet naukowcy z Hameryki nie potrafią wyjaśnić jest ich występowanie, ponieważ ruchanki występują tylko na pomorzu (co jest nie wyjaśnione do dzisiaj). A najwięcej ruchanek zamieszkuje półwysep helski z powodu znikomej ilości ludzi poza sezonem. Według listy produktów tradycyjnych województwa pomorskiego ruchanki mają średnicę od 5 do 7 cm oraz wysokość 50 mm. Najstarsze osobniki porastają wyglądające jak pleśń zielone włosy. Wtedy nie należy ich zjadać ze smakiem (no chyba że chcesz popełnić samobójstwo, lub ewentualnie nie pójść do więzienia zwanego szkołą. Pewni naukowcy na Jarmarku Wdzydzkim postanowili sztucznie stworzyć ruchankę i sprzedawać je głodnym ludziom, niestety sztuczne ruchanki były bardzo kaloryczne z powodu użycia frytownicy jako inkubatora przez co ludzie z jarmarku wrócili z bebechami w kształcie kuli do kręgli.

Galeria


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.