Frytki: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (→‎top: bot wprowadza drobne poprawki)
Znacznik: przez API
Linia 6: Linia 6:
{{Cytat|'''Frytki''', '''frytki''' dla każdego, dla dużego i małego|'''Frytki''' według [[Gracjan Roztocki|Gracjana Roztockiego]]}}
{{Cytat|'''Frytki''', '''frytki''' dla każdego, dla dużego i małego|'''Frytki''' według [[Gracjan Roztocki|Gracjana Roztockiego]]}}
{{Cytat|Jesteś jak ketchup, każdy maczał w tobie '''frytkę'''.|Popularny tekst wśród młodzieży}}
{{Cytat|Jesteś jak ketchup, każdy maczał w tobie '''frytkę'''.|Popularny tekst wśród młodzieży}}
{{Cytat|Wiesz na co mam ochotę? '''Frytki'''. Ale takie prawdziwe gotowane na wodzie.|Kibic [[RKS CHUWDU]] o '''frytkach'''}}
{{Cytat|Wiesz na co mam ochotę? '''Frytki'''. Ale takie prawdziwe gotowane na wodzie.|Kibic [[RKS HUWDU]] o '''frytkach'''}}
'''Frytki''' – żółte paski wyrabiane z [[ziemniak|ziemniaków]], popularne w [[Polska|Polsce]] i w krajach ościennych, a także na [[Bałkany|Bałkanach]] i w [[Związek Socjalistycznych Republik Radzieckich|Rosji]]. Są przeznaczone do [[smażenie|smażenia]], a potem do [[jedzenie (czynność)|zjedzenia]] oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według międzynarodowych standardów [[kuchnia polska|kuchni polskiej]], czyli z dodatkiem [[Sól kuchenna|soli]], [[keczup]]u albo [[majonez]]u, czy też z dwoma a czasami nawet z trzema na raz dodatkami, zależnie od wizji kucharza lub złożonego zamówienia.
'''Frytki''' – żółte paski wyrabiane z [[ziemniak|ziemniaków]], popularne w [[Polska|Polsce]] i w krajach ościennych, a także na [[Bałkany|Bałkanach]] i w [[Związek Socjalistycznych Republik Radzieckich|Rosji]]. Są przeznaczone do [[smażenie|smażenia]], a potem do [[jedzenie (czynność)|zjedzenia]] oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według międzynarodowych standardów [[kuchnia polska|kuchni polskiej]], czyli z dodatkiem [[Sól kuchenna|soli]], [[keczup]]u albo [[majonez]]u, czy też z dwoma a czasami nawet z trzema na raz dodatkami, zależnie od wizji kucharza lub złożonego zamówienia.



Wersja z 19:20, 26 lis 2017

Szablon:Zjadłbyś, ale nie zjesz

Weź jedną, nikt nie zauważy…
Frytki to podstawa nowoczesnego chrześcijaństwa

A może frytki do tego?

Frytki w słynnej anegdocie

Sprzedajecie w tym mieście coś innego do jedzenia niż frytki?!

Przeciętny pielgrzym próbujący w Częstochowie kupić coś do jedzenia

Frytki, frytki dla każdego, dla dużego i małego

Frytki według Gracjana Roztockiego

Jesteś jak ketchup, każdy maczał w tobie frytkę.

Popularny tekst wśród młodzieży

Wiesz na co mam ochotę? Frytki. Ale takie prawdziwe gotowane na wodzie.

Kibic RKS HUWDU o frytkach

Frytki – żółte paski wyrabiane z ziemniaków, popularne w Polsce i w krajach ościennych, a także na Bałkanach i w Rosji. Są przeznaczone do smażenia, a potem do zjedzenia oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według międzynarodowych standardów kuchni polskiej, czyli z dodatkiem soli, keczupu albo majonezu, czy też z dwoma a czasami nawet z trzema na raz dodatkami, zależnie od wizji kucharza lub złożonego zamówienia.

Ciekawostki

  • W Częstochowie znajduje się największe w kraju zagłębie frytkowe.
  • Największa inwestycja Lęborka to popularne w Egipcie frytencje.
  • Tłuszcz do smażenia frytek jest wymieniany raz na 10 lat. Z tego powodu produkcja i sprzedaż frytek Europejczykom i Amerykanom uważana jest przez terrorystów za broń masowego rażenia skuteczniejszą od ataków samobójczych.
  • Frytki są jedynym sposobem aby sprzedać dwa ziemniaki w cenie dwóch kilogramów.
  • Niektórzy ludzie spożywają frytki ze słodkich ziemniaków – solenie ich skutkuje wymiotami, napadami szału, opętaniem przez szatana, utratą narządów rozrodczych, wymioty, sny o żelkach Haribo w kształcie bezmózgiego cyklopa, zmiana w Mothmana, pojawienie się dodatkowych par oczy i rąk, łysienie, nagła zmiana w muflona, niekontrolowana chęć skakania przez balkon i wyrastanie dodatkowych palców, brak wymowy głoski „r” .
  • Podczas smażenia frytek istnieje ryzyko wylania gorącego oleju na drewnianą podłogę, a przez to całkowite spalenie domu.
  • Przed gotowaniem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem kucharzem lub swoim żołądkiem gdyż każde niewłaściwe stosowanie oleju zagraża twojemu życiu lub zdrowiu.

Zobacz też