Pierogi: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Wycofano ostatnie edycje użytkownika 46.205.196.125, powód: bełkot)
Znacznik: rewert
Znacznik: edytor wizualny
Linia 3: Linia 3:
{{cytat|Jaa Koochaam '''pierogi'''|Zespół Tył Ulica Chłopcy o '''pierogach'''}}
{{cytat|Jaa Koochaam '''pierogi'''|Zespół Tył Ulica Chłopcy o '''pierogach'''}}
{{cytat|Ślimak wystaw rogi, dam ci sera na '''pierogi'''|Zespół Abrakadabra o '''pierogach''' i ślimaku}}
{{cytat|Ślimak wystaw rogi, dam ci sera na '''pierogi'''|Zespół Abrakadabra o '''pierogach''' i ślimaku}}
'''Pierogi''' stara a dobra potrawa występująca głównie w Polsce, ale również na terenach byłego [[Związek Socjalistycznych Republik Radzieckich|Związku Radzieckiego]], we Włoszech i w dalekiej [[Azja|Azji]], gdzie dodawane są orientalne przyprawy ze zwierząt.
'''Pierogi''' - stara a dobra potrawa występująca głównie w Polsce, ale również na terenach byłego [[Związek Socjalistycznych Republik Radzieckich|Związku Radzieckiego]], we Włoszech i w dalekiej [[Azja|Azji]], gdzie dodawane są orientalne przyprawy ze zwierząt.


Najsłynniejszym rodzajem są pierogi ruskie, które – jak sama nazwa wskazuje – stanowią, obok fasolki po bretońsku, barszczu ukraińskiego, karpia po żydowsku, ryby po grecku i sznycla wiedeńskiego, trzon [[kuchnia polska|polskiej kuchni]].
Najsłynniejszym rodzajem są pierogi ruskie, które – jak sama nazwa wskazuje – stanowią, obok fasolki po bretońsku, barszczu ukraińskiego, karpia po żydowsku, ryby po grecku i sznycla wiedeńskiego, trzon [[kuchnia polska|polskiej kuchni]].


== Sposób przygotowania ==
== Sposób przygotowania ==
1. Udaj się do [[Biedronka|Stonki]]

2. Zakup pierogi mrożone
# Udaj się do [[Biedronka|Stonki]].
3. Nie, nie te z truskawkami. Muszą być [[Rosjanie|ruskie]], inaczej może nie zadziałać
# Zakup pierogi mrożone.
4. Wróć do domu
# Kup pierogi [[Rosjanie|ruskie]], bo inaczej one kupią Ciebie.
5. Przeczytaj na opakowaniu sekcję "Sposób przygotowania"
# Wróć do domu.
6. Postępuj według zaleceń na opakowaniu
# Przeczytaj na opakowaniu sekcję ''Sposób przygotowania''.
7. Przełóż te pierogi, które się nie rozpadły, na talerz
# Postępuj według zaleceń na opakowaniu.
8. Przygotuj się do konsumpcji
# Przełóż pierogi, które się nie rozpadły na talerz.
9. Zacznij konsumpcję
# Przygotuj się do konsumpcji.
10. Zorientuj się, że farsz stanowi ok. 12,58% farszu, reszta to woda
# Zacznij konsumpcję.
# Miłego picia wody, która się z nich wylewa!

== Zobacz też ==
{{nonnews|[[NonNews:Rosja: Policjant skazany za pierupcję|Rosja: Policjant skazany za pierupcję]]}}
* [[pieróg kornwalijski]]


{{stub|kuch}}
{{stub|kuch}}
{{Jedzenie}}
{{Jedzenie}}
[[Kategoria:Kuchnia polska]]
[[Kategoria:Sztuka kulinarna]]

Wersja z 22:00, 17 lip 2021

Pierogi przed trafieniem na stoły przechodzą rygorystyczne testy wytrzymałościowe

Maryna, gotuj pierogi
O mój Wojtku drogi
Kiedy ni mam syra
A Wojtek do miasta po syrek do ciasta
Maryna, gotuj pierogi

Zespół Wańka Wstańka & The Ludojades w pieśńi o Marynie co pierogów gotować nie umiała przez co kijem po plecach postała

Jaa Koochaam pierogi

Zespół Tył Ulica Chłopcy o pierogach

Ślimak wystaw rogi, dam ci sera na pierogi

Zespół Abrakadabra o pierogach i ślimaku

Pierogi - stara a dobra potrawa występująca głównie w Polsce, ale również na terenach byłego Związku Radzieckiego, we Włoszech i w dalekiej Azji, gdzie dodawane są orientalne przyprawy ze zwierząt.

Najsłynniejszym rodzajem są pierogi ruskie, które – jak sama nazwa wskazuje – stanowią, obok fasolki po bretońsku, barszczu ukraińskiego, karpia po żydowsku, ryby po grecku i sznycla wiedeńskiego, trzon polskiej kuchni.

Sposób przygotowania

1. Udaj się do Stonki 2. Zakup pierogi mrożone 3. Nie, nie te z truskawkami. Muszą być ruskie, inaczej może nie zadziałać 4. Wróć do domu 5. Przeczytaj na opakowaniu sekcję "Sposób przygotowania" 6. Postępuj według zaleceń na opakowaniu 7. Przełóż te pierogi, które się nie rozpadły, na talerz 8. Przygotuj się do konsumpcji 9. Zacznij konsumpcję 10. Zorientuj się, że farsz stanowi ok. 12,58% farszu, reszta to woda


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.