Budyń: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(pop)
 
(Nie pokazano 422 pośrednich wersji utworzonych przez 100 użytkowników)
Linia 1: Linia 1:
{{cytat|Słyszałeś, co powiedziała? '''Bu-dyń'''!|Wróżek chrzestny do Pana Prima Aprilisa o '''budyniu'''}}
{{cytat|'''Budyń''' to świetny deser, ale nie sprawdza się jako sanki.|[[Google|Wujek Google]] o '''budyniu'''}}
{{cytat|Po '''budyniu''' i spać.|Polak w kawale o '''budyniu'''}}

'''Budyń''' – najbardziej mityczne jedzenie na całym świecie. Ulubiona potrawa [[Nonsensopedysta|Nonsensopedysty]]. Daleki kuzyn serka Danio po siostrze babci cioci wujka lub podobnie, ogólnie piąta woda po kisielu.

== Cóż to takiego? ==
Nikt nie wie, czym naprawdę jest budyń. Jedni myślą, że to tylko budyń. Oni jednak są HERETYKAMI! Wszyscy normalni ludzie wiedzą, że jest to mieszanka ambrozji, nektaru i ultramegahiperduperortofosforanu megaoverpoweredfullgearedsupertróżelaza (E666). Jedzenie budyniu grozi klątwą, taką samą jak ta, która ciąży na tytule najstarszego człowieka świata – każdy, kto został tą klątwą przeklęty, kiedyś umiera.

== A więc z czego jest budyń? ==
[[Plik:Chocolate pudding in glasses.jpg|thumb|250px|Budyń czekoladowy]]
[[Plik:Yoda budyń.jpg|thumb|250px|''Kusząca jasna strona Budyniu jest…'']]
Budyń składa się z:
* [[mleko|mleka]];
* skrobi;
* [[monotlenek diwodoru|monotlenku diwodoru]];
* parahydroksybenzoesanu metylu;
* kofeiny (budyń w wersji Cofee);
* gumy do żucia (dla nastoletnich);
* kwasu askorbinowego (ale rzadko);
* żelatyny (niekoniecznie);
* króla żelatyny (jeszcze bardziej niekonieczne);
* śladowych ilości [[Orzechy arachidowe|orzechów arachidowych]];
* wielkiego pomidora wraz z jajkiem oraz (szczyptą) cynamonu;
* śladowych ilości kiełbasy;
* opakowania (proszek musi gdzieś się podziać);
* budyniu w proszku;
* gumy arabskiej;
* emulgatora E432;
* [[czekolada|czekolady]];
* [[kaszanka|kaszanki]];
* konserwantów i barwników;
* octu.

== Ciekawostki ==
* Gdy nie masz dość mleka, możesz ugotować budyń, mieszając resztkę mleka z wodą. Działanie potwierdzone;
* Aby uzyskać budyń czekoladowy, możesz dodać [[gówno|psiej czekolady]] do budyniu śmietankowego. Działanie również potwierdzone.
* Jeśli nie potrafisz lub nie możesz normalnie przyrządzić budyniu, zagotuj lody waniliowe. Działanie jak najbardziej potwierdzone.

== Zobacz też ==
{{nonnews|[[NonNews:Kolejny członek Szajki Zakupowej za kratkami|Kolejny członek Szajki Zakupowej za kratkami]]}}
* [[dżem]]
* [[Fisiel]]
* [[galaretka]]
* [[miód]]

{{jedzenie}}
[[Kategoria:Słodycze]]
[[en:Pudding]]

Aktualna wersja na dzień 00:27, 29 sie 2021

Słyszałeś, co powiedziała? Bu-dyń!

Wróżek chrzestny do Pana Prima Aprilisa o budyniu

Budyń to świetny deser, ale nie sprawdza się jako sanki.

Wujek Google o budyniu

Po budyniu i spać.

Polak w kawale o budyniu

Budyń – najbardziej mityczne jedzenie na całym świecie. Ulubiona potrawa Nonsensopedysty. Daleki kuzyn serka Danio po siostrze babci cioci wujka lub podobnie, ogólnie piąta woda po kisielu.

Cóż to takiego?[edytuj • edytuj kod]

Nikt nie wie, czym naprawdę jest budyń. Jedni myślą, że to tylko budyń. Oni jednak są HERETYKAMI! Wszyscy normalni ludzie wiedzą, że jest to mieszanka ambrozji, nektaru i ultramegahiperduperortofosforanu megaoverpoweredfullgearedsupertróżelaza (E666). Jedzenie budyniu grozi klątwą, taką samą jak ta, która ciąży na tytule najstarszego człowieka świata – każdy, kto został tą klątwą przeklęty, kiedyś umiera.

A więc z czego jest budyń?[edytuj • edytuj kod]

Budyń czekoladowy
Kusząca jasna strona Budyniu jest…

Budyń składa się z:

  • mleka;
  • skrobi;
  • monotlenku diwodoru;
  • parahydroksybenzoesanu metylu;
  • kofeiny (budyń w wersji Cofee);
  • gumy do żucia (dla nastoletnich);
  • kwasu askorbinowego (ale rzadko);
  • żelatyny (niekoniecznie);
  • króla żelatyny (jeszcze bardziej niekonieczne);
  • śladowych ilości orzechów arachidowych;
  • wielkiego pomidora wraz z jajkiem oraz (szczyptą) cynamonu;
  • śladowych ilości kiełbasy;
  • opakowania (proszek musi gdzieś się podziać);
  • budyniu w proszku;
  • gumy arabskiej;
  • emulgatora E432;
  • czekolady;
  • kaszanki;
  • konserwantów i barwników;
  • octu.

Ciekawostki[edytuj • edytuj kod]

  • Gdy nie masz dość mleka, możesz ugotować budyń, mieszając resztkę mleka z wodą. Działanie potwierdzone;
  • Aby uzyskać budyń czekoladowy, możesz dodać psiej czekolady do budyniu śmietankowego. Działanie również potwierdzone.
  • Jeśli nie potrafisz lub nie możesz normalnie przyrządzić budyniu, zagotuj lody waniliowe. Działanie jak najbardziej potwierdzone.

Zobacz też[edytuj • edytuj kod]

NonNews
Zobacz w NonNews temat: