Czekolada: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Szoferka. Autor wycofanej wersji to 83.8.97.2.)
 
(Nie pokazano 109 wersji utworzonych przez 80 użytkowników)
Linia 1: Linia 1:
[[Plik:Lekker III by Louise Liliefeldt.jpg|thumb|Człowiek w czekoladzie – tucząca, ale bardzo smaczna przekąska]]
[[Grafika:Czekolada-ciacho.JPG|250px|thumb|Czekolada występująca na ciachu]]
[[Plik:Chocolate.jpg|200px|thumb|Czekolada w kilku rasach]]
<code>''A na stołach '''czekolada''' razem z piwem przywieziona.</code>
:<code>[[Kazik Staszewski|Kazik]] o '''czekoladzie'''</code>
{{cytat|A na stołach '''czekolada''' razem z piwem przywieziona.|[[Kazik Staszewski|Kazik]] o '''czekoladzie'''}}
{{cytat|...Czekolaaaaaaaaadaaaaaaaaaa!!!|[[Z reklamy batona Twix|Twix]] o '''czekoladzie'''}}


'''Czekolada''' – zagrożona wyginięciem zlepka tego, czego nie dało się upłynnić w kubku [[kakao]]. Kiedy [[grzybica]] znacznie nadgryzie hodowlę kakaowców, to czekolada dopiero będzie ''królewskim deserem''. Czekolada łączy całą Amerykę: produkują ją tylko [[Brazylijczycy]], handlują nią tylko [[Kolumbijczycy]] i [[Kubańczycy]], jedzą ją tylko [[Amerykanie]], a dłużej ją przechowują tylko [[Kanadyjczycy]].
'''Czekolada''' – zagrożona wyginięciem zlepka tego, czego nie dało się upłynnić w kubku [[kakao]]. Kiedy [[grzybica]] znacznie nadgryzie hodowlę kakaowców, to czekolada dopiero będzie ''królewskim deserem''. Czekolada łączy całą Amerykę: produkują ją tylko [[Brazylijczycy]], handlują nią tylko [[Kolumbijczycy]] i [[Kubańczycy]], jedzą ją tylko [[Amerykanie]], a dłużej ją przechowują tylko [[Kanadyjczycy]].
Czyli ogółem czekolada jest najbardziej rozpowszechniona w Ameryce, a Europa (a w tym Polska) skazane na spożywanie [[wyrób czekoladopodobny|wyrobów czekoladopodobnych]]. Ostatnio zaistniała nowość na rynku polskim, że jest pełnomleczna czekolada zwana [[Milka|Milką]]. Oczywiście, nie radzimy się na to nabierać, gdyż ta „czekolada” zawiera bardzo dużo środków chemicznych, które źle wpływają na pracę naszego organizmu.


Czyli ogółem czekolada jest najbardziej rozpowszechniona w Ameryce, a Europa (w tym Polska) jest skazana na spożywanie [[wyrób czekoladopodobny|wyrobów czekoladopodobnych]]. Ostatnio zaistniała nowość na rynku polskim, że jest pełnomleczna czekolada zwana [[Milka|Milką]]. Oczywiście, nie radzimy się na to nabierać, gdyż ta „czekolada” zawiera bardzo dużo środków chemicznych, które źle wpływają na pracę naszego organizmu (nie jest to jednak dziwne, z uwagi, że produkują ją współcześni potomkowie [[Zakon krzyżacki|Krzyżaków]]). Czekolada często uzależnia osoby ze skłonnością do tycia. Przedawkowanie wyżej wymienionej czekolady powoduje widzenie białych krów w fioletowe łatki, bądź też fioletowych krów w białe łatki.
{{stubkuch}}


== Prawidłowe spożywanie czekolady ==
[[Kategoria:Sztuka kulinarna]]
Jedynym słusznym sposobem jedzenia czekolady jest odgryzanie kawałków z całej tabliczki. Pod żadnym pozorem nie wolno łamać kostek czekolady, gdyż jest to niekulturalne! Ci, co uważają inaczej, kończą u psychiatry lub w więzieniu.


== Zobacz też ==
{{nonnews|[[NonNews:Polskie ulice spłyną krwią… to znaczy czekoladą|Polskie ulice spłyną krwią… to znaczy czekoladą]]}}
* [[Chocolate Rain|Czekoladowy Deszcz]]
* [[ciastko]]

{{jedzenie}}
[[Kategoria:Słodycze]]

[[cs:Chuckoláda]]
[[da:Chokolade]]
[[de:Schokolade]]
[[en:Chocolate]]
[[en:Chocolate]]
[[es:Chocolate (desambiguación)]]
[[fi:Suklaa]]
[[fr:Chocolat]]
[[he:שוקולד]]
[[it:Cioccolato]]
[[ja:チョコレート]]
[[nl:Chocolade]]
[[no:Sjokolade]]
[[pt:Chocolate]]
[[zh:巧克力]]
[[zh-tw:巧克力]]

Aktualna wersja na dzień 15:14, 13 lip 2023

Człowiek w czekoladzie – tucząca, ale bardzo smaczna przekąska
Czekolada w kilku rasach

A na stołach czekolada razem z piwem przywieziona.

Kazik o czekoladzie

...Czekolaaaaaaaaadaaaaaaaaaa!!!

Twix o czekoladzie

Czekolada – zagrożona wyginięciem zlepka tego, czego nie dało się upłynnić w kubku kakao. Kiedy grzybica znacznie nadgryzie hodowlę kakaowców, to czekolada dopiero będzie królewskim deserem. Czekolada łączy całą Amerykę: produkują ją tylko Brazylijczycy, handlują nią tylko Kolumbijczycy i Kubańczycy, jedzą ją tylko Amerykanie, a dłużej ją przechowują tylko Kanadyjczycy.

Czyli ogółem czekolada jest najbardziej rozpowszechniona w Ameryce, a Europa (w tym Polska) jest skazana na spożywanie wyrobów czekoladopodobnych. Ostatnio zaistniała nowość na rynku polskim, że jest pełnomleczna czekolada zwana Milką. Oczywiście, nie radzimy się na to nabierać, gdyż ta „czekolada” zawiera bardzo dużo środków chemicznych, które źle wpływają na pracę naszego organizmu (nie jest to jednak dziwne, z uwagi, że produkują ją współcześni potomkowie Krzyżaków). Czekolada często uzależnia osoby ze skłonnością do tycia. Przedawkowanie wyżej wymienionej czekolady powoduje widzenie białych krów w fioletowe łatki, bądź też fioletowych krów w białe łatki.

Prawidłowe spożywanie czekolady[edytuj • edytuj kod]

Jedynym słusznym sposobem jedzenia czekolady jest odgryzanie kawałków z całej tabliczki. Pod żadnym pozorem nie wolno łamać kostek czekolady, gdyż jest to niekulturalne! Ci, co uważają inaczej, kończą u psychiatry lub w więzieniu.

Zobacz też[edytuj • edytuj kod]

NonNews
Zobacz w NonNews temat: