Chleb: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Znaczniki: mobilna mobilna www |
Ostrzyciel (dyskusja • edycje) M (Wycofano ostatnie edycje autorstwa FC Maria Pisarek RB; przywrócono ostatnią wersję autorstwa Kapitan Apokalipsa.) Znacznik: rewert |
||
Linia 3: | Linia 3: | ||
[[Plik:Serbian bread.jpg|thumb|200px|Ślinka cieknie, co?]] |
[[Plik:Serbian bread.jpg|thumb|200px|Ślinka cieknie, co?]] |
||
'''Chleb''' – [[jedzenie]] proste, o właściwościach gąbczastych, służące najczęściej jako [[równoważnik]] proporcji masłowo-kanapkowych. Prawdopodobnie o właściwościach plemnikobójczych. |
'''Chleb''' – [[jedzenie]] proste, o właściwościach gąbczastych, służące najczęściej jako [[równoważnik]] proporcji masłowo-kanapkowych. Prawdopodobnie o właściwościach plemnikobójczych. |
||
== Właściwości == |
|||
[[Plik:Prawie_piwo.jpg|thumb|200px|Etykietka z chleba]] |
|||
[[Plik:Lodz Widzew and LKS fans funny signs.JPG|thumb|200px|Niestandardowe zastosowanie chleba]] |
|||
{{NonNews|[[NonNews:Grzanka_grozy_chciała_mnie_zabić|Grzanka grozy chciała mnie zabić]]}} |
|||
* [[Wzór chemiczny]] chleba wygląda następująco: C<small>6</small>H<small>8</small>L<small>12</small>EB<small>26</small>. Doskonale widać, iż połowa jego składu to popularne piwo [[EB]]. Tłumaczy to poniekąd, dlaczego chleb smakuje z piwem nawet lepiej niż [[pizza]]. |
|||
* [[Masło]] nadaje chlebowi cechy elektromagnetyczne, dzięki czemu zawsze spada on na [[ziemia|ziemię]] stroną posmarowaną masłem. Jeżeli spadnie drugą stroną, znaczy to, iż posmarowaliśmy złą stronę. |
|||
* Chleb uzyskiwany jest z [[piekarnia|piekarni]] (ewentualnie od [[babcia|babci]]). Zachodzi tu swego rodzaju równowaga, gdyż babcia bierze chleb z piekarni, zaś wszystkie piekarnie kupują chleb od babci. |
|||
* Chleb zazwyczaj posiada małą, białą karteczkę tzw.pozdrowienia od piekarni. Wszyscy wiedzą, że karteczka to najlepsza część chleba (bo jest jej najmniej, a każdy wie, że jak czegoś jest najmniej, to jest najlepsze, np. czarne oczka w ziemniakach). |
|||
* Chleb służy również do przesączania denaturatu, co czynią ludzie wyższego stopnia społecznego, arystokraci, siedzący na marmurowej ławce przed swoimi pałacami |
|||
* Chleb jest owocem pracy ludzkich rąk, w czasach Jezusa był czczony, rozmnażany i w takim stanie jedzony. W dzisiejszych czasach, do wytworzenia chleba, wystarczy piach, kosa, ręce, pszenica, aromaty identyczne z naturalnym, m.in. aromat świeżego bochenka, [[konserwanty]], sztuczne barwniki, oraz tajemnicze dodatki typu E. |
|||
* Chleb najczęściej spożywany jest z masłem, lub margaryną. Nikt nie wie co to daje, lecz takie już przyzwyczajenie. Następnie można na niego położyć szynkę, ser, kiełbasę i inne rzeczy. Niezidentyfikowane obiekty najczęściej jedzą chleb suchy, lub sam z masłem, ew. ze skórą z kurczaka. |
|||
* Chleb jest przeklinany, gdy jest (bo wszystko inne też jest), a przeklinany, gdy go nie ma (bo niczego innego też nie ma). |
|||
* Chleb służy często do produkcji kanapek, jednak nie każdy wie, iż kanapki mogą nie zawierać w sobie chleba, który można później zastosować do praktyk z denaturatem. |
|||
* Chleb po chińsku to 麵包. |
|||
* Chleb w stanie surowym nie smakuje w ogóle jak chleb. |
|||
== Sposób produkcji chleba == |
|||
Nie ma sensu go podawać, bo i tak nikomu nie uda się go upiec. Nawet [[maszyna do wypieku chleba|nowoczesne wynalazki]] w tym nie pomogą. |
|||
== Zobacz też == |
|||
* [[Chleb ze smalcem]] |
|||
{{Jedzenie}} |
|||
[[Kategoria:Wypieki]] |
|||
[[cs:Problém neustále tvrdého chleba]] |
|||
[[da:Brød]] |
|||
[[de:Brot]] |
|||
[[en:Bread]] |
|||
[[es:Pan]] |
|||
[[fi:Leipä]] |
|||
[[fr:Pain]] |
|||
[[it:Pane]] |
|||
[[ja:パン]] |
|||
[[nl:Boterham]] |
|||
[[no:Brød]] |
|||
[[pt:Pão]] |
|||
[[ru:Хлеб]] |
|||
[[zh:面包]] |
Wersja z 10:30, 14 kwi 2021
Żeby mi własna żona chleba naszego powszedniego odmawiała
- Ferdynand Kiepski o przywiązaniu do chleba
Chleb – jedzenie proste, o właściwościach gąbczastych, służące najczęściej jako równoważnik proporcji masłowo-kanapkowych. Prawdopodobnie o właściwościach plemnikobójczych.
Właściwości
- Wzór chemiczny chleba wygląda następująco: C6H8L12EB26. Doskonale widać, iż połowa jego składu to popularne piwo EB. Tłumaczy to poniekąd, dlaczego chleb smakuje z piwem nawet lepiej niż pizza.
- Masło nadaje chlebowi cechy elektromagnetyczne, dzięki czemu zawsze spada on na ziemię stroną posmarowaną masłem. Jeżeli spadnie drugą stroną, znaczy to, iż posmarowaliśmy złą stronę.
- Chleb uzyskiwany jest z piekarni (ewentualnie od babci). Zachodzi tu swego rodzaju równowaga, gdyż babcia bierze chleb z piekarni, zaś wszystkie piekarnie kupują chleb od babci.
- Chleb zazwyczaj posiada małą, białą karteczkę tzw.pozdrowienia od piekarni. Wszyscy wiedzą, że karteczka to najlepsza część chleba (bo jest jej najmniej, a każdy wie, że jak czegoś jest najmniej, to jest najlepsze, np. czarne oczka w ziemniakach).
- Chleb służy również do przesączania denaturatu, co czynią ludzie wyższego stopnia społecznego, arystokraci, siedzący na marmurowej ławce przed swoimi pałacami
- Chleb jest owocem pracy ludzkich rąk, w czasach Jezusa był czczony, rozmnażany i w takim stanie jedzony. W dzisiejszych czasach, do wytworzenia chleba, wystarczy piach, kosa, ręce, pszenica, aromaty identyczne z naturalnym, m.in. aromat świeżego bochenka, konserwanty, sztuczne barwniki, oraz tajemnicze dodatki typu E.
- Chleb najczęściej spożywany jest z masłem, lub margaryną. Nikt nie wie co to daje, lecz takie już przyzwyczajenie. Następnie można na niego położyć szynkę, ser, kiełbasę i inne rzeczy. Niezidentyfikowane obiekty najczęściej jedzą chleb suchy, lub sam z masłem, ew. ze skórą z kurczaka.
- Chleb jest przeklinany, gdy jest (bo wszystko inne też jest), a przeklinany, gdy go nie ma (bo niczego innego też nie ma).
- Chleb służy często do produkcji kanapek, jednak nie każdy wie, iż kanapki mogą nie zawierać w sobie chleba, który można później zastosować do praktyk z denaturatem.
- Chleb po chińsku to 麵包.
- Chleb w stanie surowym nie smakuje w ogóle jak chleb.
Sposób produkcji chleba
Nie ma sensu go podawać, bo i tak nikomu nie uda się go upiec. Nawet nowoczesne wynalazki w tym nie pomogą.