Słonina: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(Dodałem przekreślenie słowa "nie" w ostatniej linijce tekstu dla podniesienia komizmu.)
M (artykuł poprawiony po KorwBocie)
Linia 1: Linia 1:
{{t}}[[mięso]], [[wędlina]], kawałek świńskiego sadła, czy tam coś jeszcze. Słoninę zaliczyć można jedynie do tłuszczów. Można z niej wytapiać [[smalec]] ze skwarkami. Tak wysmażona wcześniej słoninę można używać jako [[tłuszcz (powiat wołomiński)|tłuszcz]] do smażenia na wszelkie sposoby schaboszczaków, mielonych itp.
{{t}}[[mięso]], [[wędlina]], kawałek świńskiego sadła, czy tam coś jeszcze. Słoninę zaliczyć można jedynie do tłuszczów. Można z niej wytapiać [[smalec]] ze skwarkami. Tak wysmażona wcześniej słoninę można używać jako [[tłuszcz]] do smażenia na wszelkie sposoby schaboszczaków, mielonych itp.


W niektórych przypadkach ludzie konsumują słoninę z [[Chleb|pieczywem]] zapijając [[wódka|setką]]. Powszechnie konsumowana przez [[ptak]]i.
W niektórych przypadkach ludzie konsumują słoninę z [[Chleb|pieczywem]] zapijając [[wódka|setką]]. Powszechnie konsumowana przez [[ptak]]i.


Uwaga! Nie zachodzi tutaj analogia pomiędzy nazwą [[mięso|mięsa]] a źródłem jego pochodzenia. Tak jak w przypadku [[baranina|baraniny]] czy [[wołowina|wołowiny]] można łatwo domyślić się, z jakiego zwierzęcia pochodzi [[mięso]], tak w przypadku słoniny nazwa ta może być dezorientująca. Wbrew pozorom to <del>nie</del> jest [[mięso]] ze [[Słoń|słonia]].
Uwaga! Nie zachodzi tutaj analogia pomiędzy nazwą [[mięso|mięsa]] a źródłem jego pochodzenia. Tak jak w przypadku [[baranina|baraniny]] czy [[wołowina|wołowiny]] można łatwo domyślić się, z jakiego zwierzęcia pochodzi [[mięso]], tak w przypadku słoniny nazwa ta może być dezorientująca. Wbrew pozorom to nie jest [[mięso]] ze [[Słoń|słonia]].


{{stub|kuch}}
{{stub|kuch}}

Wersja z 12:44, 10 mar 2014

Szablon:Tmięso, wędlina, kawałek świńskiego sadła, czy tam coś jeszcze. Słoninę zaliczyć można jedynie do tłuszczów. Można z niej wytapiać smalec ze skwarkami. Tak wysmażona wcześniej słoninę można używać jako tłuszcz do smażenia na wszelkie sposoby schaboszczaków, mielonych itp.

W niektórych przypadkach ludzie konsumują słoninę z pieczywem zapijając setką. Powszechnie konsumowana przez ptaki.

Uwaga! Nie zachodzi tutaj analogia pomiędzy nazwą mięsa a źródłem jego pochodzenia. Tak jak w przypadku baraniny czy wołowiny można łatwo domyślić się, z jakiego zwierzęcia pochodzi mięso, tak w przypadku słoniny nazwa ta może być dezorientująca. Wbrew pozorom to nie jest mięso ze słonia.


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.