Parówka: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(Allahu Thumburihhtu!)
Znacznik: przez API
M
Znacznik: edytor źródłowy
Linia 5: Linia 5:


== Skład ==
== Skład ==
[[Plik:Parówa.jpg|thumb|200px|Te jędrne, zaokrąglane kształty… mmm, obrzydlistwo…]]
[[Plik:Salmon Sausage Poland.jpg|thumb|200px|Te jędrne, zaokrąglane kształty… mmm, obrzydlistwo…]]
Parówkę robi się z:
Parówkę robi się z:
* niesprzedanych parówek,
* niesprzedanych parówek,

Wersja z 11:58, 5 lut 2017

Słownik
Zobacz w słowniku:
parówka

Parówkowym skrytożercom mówimy stanowcze raczej nie!

Stara polska prawda

Parówka – rodzaj warzywa, bezmięsna potrawa zwana także boskim mięsem, bo Bóg jeden wie, co w niej jest.

Skład

Te jędrne, zaokrąglane kształty… mmm, obrzydlistwo…

Parówkę robi się z:

  • niesprzedanych parówek,
  • tego co zostanie podczas produkcji innych przetworów mięsnych,
  • tego co spadnie na ziemię, i do niczego się nie nadaje,
  • odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne),
  • tego co przejdzie przez maszynkę do mielenia,
  • krowiego biustu,
  • szczura przebiegającego po taśmie produkcyjnej,
  • mielonych jąder byczych (z dodatkiem mięty),
  • przeżutych gum do żucia dla wzmocnienia koloru,
  • zeszłorocznych karpi,
  • pierwiastków metali ciężkich,
  • starej wątroby Prometeusza,
  • wielorybich oczu,
  • zmielonego krowiego ogona,
  • zużytego papieru toaletowego,
  • obciętych palców człowieka.

Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach, np. papier toaletowy (używany).

Legenda miejska głosi (a takie ZAWSZE są prawdziwe), że jak masarnia działa na 2 zmiany, to podczas trzeciej, gdy światła zgasną, do maszyn włażą szczury wyjeść resztki. Jak następnego dnia o 6tej rano włączają maszyny, słychać tylko pisk i wychodzą z tego pyszne parówki.

Tajemniczy parówkowi skrytożercy

Plik:Miś - zniknięcie parówek
Za komuny jednak nie bylo lepiej. Każda parówka ci to powie.
Plik:Sprawa zaginiętej parówki
W sprawie zaginionej parówki już wszczęto śledztwo.

Od czasu powstania parówek pojawiło się zagrożenie, że ktoś może nam je zjeść. Tak narodzili się tajemniczy skrytożercy parający się opierCenzura2.svg parówek niczego nie spodziewających się ludzi.

Swoją działalność mogą uprawiać praktycznie w każdym pomieszczeniu z dostępem do lodówki. Kiedyś kradli parówki również na świeżym powietrzu, ale wzmożona ochrona na wolności (specjalnie wyszkolone Grupy Młodzieżowe uzbrojone po zęby w silnie wybuchową musztardę saperską) skutecznie ich odstraszyła.

Nie wiadomo, czemu najchętniej grasują w okolicy lodówek w akademikach. Aby bronić się przez tajemniczymi parówkowymi skrytożercami, należy nie kupować parówek, a tym samym nie kusić przestępcy. Można również rozłożyć taką parówkę na czynniki pierwsze, jednak jest to bardzo niestabilna i ryzykowna operacja, a mało wybredny skrytożerca może zadowolić się samymi produktami tego rozkładu.

Ciekawe linki

Kanadyjscy naukowcy, tajni agenci i producenci telewizyjni włamali się do fabryki i pokazują jak się robi parówki.