Czekolada: Różnice pomiędzy wersjami
(wzmianka o pani Amber Heard, która nagminnie słała czekoladę swojemu piłatowi z Kałaibów) Znacznik: zrewertowane |
M (Wycofano ostatnie edycje autorstwa Sekator; przywrócono ostatnią wersję autorstwa Ostrzyciel.) Znacznik: rewert |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
[[Plik:Lekker III by Louise Liliefeldt.jpg|thumb|Człowiek w czekoladzie – tucząca, ale bardzo smaczna przekąska |
[[Plik:Lekker III by Louise Liliefeldt.jpg|thumb|Człowiek w czekoladzie – tucząca, ale bardzo smaczna przekąska]] |
||
[[Plik:Chocolate.jpg|200px|thumb|Czekolada w kilku rasach]] |
[[Plik:Chocolate.jpg|200px|thumb|Czekolada w kilku rasach]] |
||
{{cytat|Nic nie widzę, nic nie słyszę... ciemny jestem... tak na 65%!|[[Wesoły Kostek|Czarny Wesoły Kostek z Alpen Goldu]] o '''czekoladzie „gorzkiej”'''}} |
{{cytat|Nic nie widzę, nic nie słyszę... ciemny jestem... tak na 65%!|[[Wesoły Kostek|Czarny Wesoły Kostek z Alpen Goldu]] o '''czekoladzie „gorzkiej”'''}} |
Wersja z 11:02, 15 cze 2022
Nic nie widzę, nic nie słyszę... ciemny jestem... tak na 65%!
- Czarny Wesoły Kostek z Alpen Goldu o czekoladzie „gorzkiej”
Dobry, wesoły kostek, można?
- Wesoły Kostek z Alpen Goldu o czekoladzie
A na stołach czekolada razem z piwem przywieziona.
- Kazik o czekoladzie
...Czekolaaaaaaaaadaaaaaaaaaa!!!
- Twix o czekoladzie
Czekolada – zagrożona wyginięciem zlepka tego, czego nie dało się upłynnić w kubku kakao. Kiedy grzybica znacznie nadgryzie hodowlę kakaowców, to czekolada dopiero będzie królewskim deserem. Czekolada łączy całą Amerykę: produkują ją tylko Brazylijczycy, handlują nią tylko Kolumbijczycy i Kubańczycy, jedzą ją tylko Amerykanie, a dłużej ją przechowują tylko Kanadyjczycy.
Czyli ogółem czekolada jest najbardziej rozpowszechniona w Ameryce, a Europa (w tym Polska) jest skazana na spożywanie wyrobów czekoladopodobnych. Ostatnio zaistniała nowość na rynku polskim, że jest pełnomleczna czekolada zwana Milką. Oczywiście, nie radzimy się na to nabierać, gdyż ta „czekolada” zawiera bardzo dużo środków chemicznych, które źle wpływają na pracę naszego organizmu (nie jest to jednak dziwne, z uwagi, że produkują ją współcześni potomkowie Krzyżaków). Czekolada często uzależnia osoby ze skłonnością do tycia. Przedawkowanie wyżej wymienionej czekolady powoduje widzenie białych krów w fioletowe łatki, bądź też fioletowych krów w białe łatki.
Prawidłowe spożywanie czekolady
Jedynym słusznym sposobem jedzenia czekolady jest odgryzanie kawałków z całej tabliczki. Pod żadnym pozorem nie wolno łamać kostek czekolady, gdyż jest to niekulturalne! Ci, co uważają inaczej, kończą u psychiatry lub w więzieniu.