Chrupki: Różnice pomiędzy wersjami
Ostrzyciel (dyskusja • edycje) M |
(Czyszczenie) |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
[[Plik:Chrupkii.jpeg|120px|thumb|Chrupki luksusowe]] |
|||
'''Chrupki''' – |
'''Chrupki''' – Pokarm pokrewny z [[Chipsy|chipsami]]<ref>choć te chipsy, które są z kukurydzy, również nazywa się chrupkami</ref>, produkowany z [[kukurydza|kukurydzy]] oraz konserwantów. |
||
Mimo wyraźnego posmaku styropianu i faktu, że podczas spożywania większość porcji spada na podłogę w postaci okruszków, niewątpliwą zaletą chrupek jest fakt, że ich termin przydatności do spożycia nie ma znaczenia. Znalezione pod tapczanem pośród kilkuletnich glutów i następnego pokolenia kotów z kurzu, ciągle będą chrupiące i jadalne. |
|||
Dodatkowym, oprócz jedzenia, zastosowaniem chrupek, jest również możliwość użycia ich do budowania rozmaitych konstrukcji, jako tańszego zamiennika tradycyjnych klocków. W tym celu należy jedynie nieco zwilżyć je przed połączeniem, najlepiej własną śliną. Przy odrobinie cierpliwości a także odpowiednio dużym zapasie chrupek, można uzyskać w ten sposób naprawdę imponujące konstrukcje, o trwałości dorównującej amerykańskiemu budownictwu. |
|||
Inne znaczenie: potocznie karma dla [[pies domowy|psów]], [[kot]]ów, chomików lub innych zwierząt domowych – i tak na jedno wychodzi. Często produkowana z [[kukurydza|kukurydzy]] oraz konserwantów, bogata w witaminy i cenny błonnik. |
|||
== Cechy charakterystyczne<ref>Dla rodzaju luksusowego (patrz: fotka)</ref> == |
|||
* chrupkie; |
|||
* wzmagają produkcję [[gówno|kału]]; |
|||
* smaczne; |
|||
* zdrowe (zależy); |
|||
* z kukurydzy (w najlepszym wypadku); |
|||
* w niektórych przypadkach<ref>1/10 w przypadku luksusowym, a w zwykłych co druga osoba posiada takie dolegliwości</ref> występują silne gazy (rakotwórcze). |
|||
=== Cechy charakterystyczne dla typowych chrupek === |
|||
* czerstwo-chrupkie; |
|||
* powodują nieprzyzwoitą [[biegunka|sraczkę]]; |
|||
* smaczne (śladowe ilości); |
|||
* niezdrowe (zawsze); |
|||
* z {{Cenzura3}}/bógwieczego; |
|||
* w smaku podobne do styropianu; |
|||
* zawierają śladowe ilości orzechów arachidowych (nawet te orzechowe, choć nikt jeszcze tego nie potwierdził, ze względu na brak składu na opakowaniu); |
|||
* produkowane z niezidentyfikowanych chemikaliów; |
|||
* Chrupki kolorowe zawierają śladowe ilości spermy; |
|||
* Gdy je gryziesz, 65% spada na ziemię (ew. podłogę) w postaci okruszków; |
|||
* Termin ważności... nie ma znaczenia. Znalezione pod tapczanem pośród kilkuletnich kłębów kurzu i następnego pokolenia wytartych glutów ciągle chrupią i są jadalne. |
|||
== Skład == |
|||
:* Jesz je tylko sklejając śliną kilka na raz. Podczas spożywania owego specyfiku zapoznaj się z ulotką dołączoną do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą (ewentualnie weterynarzem), gdyż każda chrupka nieprawidłowo połykana zagraża twojemu życiu, a nawet zdrowiu. |
|||
* Styropian FS 0.2 – ''5%'' |
|||
* Powietrze – ''10%'' |
|||
* Klej ze znaczków pocztowych – ''1%'' |
|||
* Śladowe ilości orzechów – ''74%'' |
|||
* Gówno – ''2%'' |
|||
* Benzoesan sodu, sorbinian potasu, mononukleotydy disodowe, monotlenki diwodoru – ''10<del>0</del>%''. |
|||
=== Popularniejszy skład === |
|||
* Styropian – ''15%'' |
|||
* Sproszkowana podeszwa adidasa – ''30%'' |
|||
* Wynalazek jakiegoś geniusza zła, Wysuszator jamy ustnej – ''40%'' |
|||
* Orzechy – ''3%'' |
|||
* Piasek – ''10%'' |
|||
* Pszenica, mąka, woda, linoleum itp. – ''2%'' |
|||
== Chrupki serowe == |
|||
Jedną z odmian chrupków są chrupki serowe. Są one <del>takie same</del> smaczniejsze od zwykłych chrupków. Niestety mają <del>niewielkie</del> znaczne wady: |
|||
* Są droższe; |
|||
* 100 razy szybciej się kończą; |
|||
* Zawierają <del>chemię</del> witaminy; |
|||
* Nigdzie ich nie kupisz, bo zawsze ktoś sobie weźmie wszystkie paczki; |
|||
* Powodują <del>choroby</del> radość. |
|||
== Zobacz też == |
== Zobacz też == |
Wersja z 08:10, 22 gru 2023
Chrupki – Pokarm pokrewny z chipsami[1], produkowany z kukurydzy oraz konserwantów. Mimo wyraźnego posmaku styropianu i faktu, że podczas spożywania większość porcji spada na podłogę w postaci okruszków, niewątpliwą zaletą chrupek jest fakt, że ich termin przydatności do spożycia nie ma znaczenia. Znalezione pod tapczanem pośród kilkuletnich glutów i następnego pokolenia kotów z kurzu, ciągle będą chrupiące i jadalne. Dodatkowym, oprócz jedzenia, zastosowaniem chrupek, jest również możliwość użycia ich do budowania rozmaitych konstrukcji, jako tańszego zamiennika tradycyjnych klocków. W tym celu należy jedynie nieco zwilżyć je przed połączeniem, najlepiej własną śliną. Przy odrobinie cierpliwości a także odpowiednio dużym zapasie chrupek, można uzyskać w ten sposób naprawdę imponujące konstrukcje, o trwałości dorównującej amerykańskiemu budownictwu.
Zobacz też
Przypisy
- ↑ choć te chipsy, które są z kukurydzy, również nazywa się chrupkami