Chrupki: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M
(Czyszczenie)
Linia 1: Linia 1:
[[Plik:Chrupkii.jpeg|120px|thumb|Chrupki luksusowe]]


'''Chrupki''' – takie coś, o bliżej nieokreślonym kształcie i kolorze, wyglądające, jak niektórzy sądzą – apetycznie (pozory mylą!), popularne w supermarketach, hipermarketach oraz w co mniejszych spożywczakach. Pokarm pokrewny z chipsami, aczkolwiek te chipsy, które są z kukurydzy, również nazywa się chrupkami. Stanowią najczęstsze pożywienie [[student]]ów.
'''Chrupki''' – Pokarm pokrewny z [[Chipsy|chipsami]]<ref>choć te chipsy, które są z kukurydzy, również nazywa się chrupkami</ref>, produkowany z [[kukurydza|kukurydzy]] oraz konserwantów.
Mimo wyraźnego posmaku styropianu i faktu, że podczas spożywania większość porcji spada na podłogę w postaci okruszków, niewątpliwą zaletą chrupek jest fakt, że ich termin przydatności do spożycia nie ma znaczenia. Znalezione pod tapczanem pośród kilkuletnich glutów i następnego pokolenia kotów z kurzu, ciągle będą chrupiące i jadalne.

Dodatkowym, oprócz jedzenia, zastosowaniem chrupek, jest również możliwość użycia ich do budowania rozmaitych konstrukcji, jako tańszego zamiennika tradycyjnych klocków. W tym celu należy jedynie nieco zwilżyć je przed połączeniem, najlepiej własną śliną. Przy odrobinie cierpliwości a także odpowiednio dużym zapasie chrupek, można uzyskać w ten sposób naprawdę imponujące konstrukcje, o trwałości dorównującej amerykańskiemu budownictwu.
Inne znaczenie: potocznie karma dla [[pies domowy|psów]], [[kot]]ów, chomików lub innych zwierząt domowych – i tak na jedno wychodzi. Często produkowana z [[kukurydza|kukurydzy]] oraz konserwantów, bogata w witaminy i cenny błonnik.

== Cechy charakterystyczne<ref>Dla rodzaju luksusowego (patrz: fotka)</ref> ==
* chrupkie;
* wzmagają produkcję [[gówno|kału]];
* smaczne;
* zdrowe (zależy);
* z kukurydzy (w najlepszym wypadku);
* w niektórych przypadkach<ref>1/10 w przypadku luksusowym, a w zwykłych co druga osoba posiada takie dolegliwości</ref> występują silne gazy (rakotwórcze).

=== Cechy charakterystyczne dla typowych chrupek ===
* czerstwo-chrupkie;
* powodują nieprzyzwoitą [[biegunka|sraczkę]];
* smaczne (śladowe ilości);
* niezdrowe (zawsze);
* z {{Cenzura3}}/bógwieczego;
* w smaku podobne do styropianu;
* zawierają śladowe ilości orzechów arachidowych (nawet te orzechowe, choć nikt jeszcze tego nie potwierdził, ze względu na brak składu na opakowaniu);
* produkowane z niezidentyfikowanych chemikaliów;
* Chrupki kolorowe zawierają śladowe ilości spermy;
* Gdy je gryziesz, 65% spada na ziemię (ew. podłogę) w postaci okruszków;
* Termin ważności... nie ma znaczenia. Znalezione pod tapczanem pośród kilkuletnich kłębów kurzu i następnego pokolenia wytartych glutów ciągle chrupią i są jadalne.

== Skład ==
:* Jesz je tylko sklejając śliną kilka na raz. Podczas spożywania owego specyfiku zapoznaj się z ulotką dołączoną do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą (ewentualnie weterynarzem), gdyż każda chrupka nieprawidłowo połykana zagraża twojemu życiu, a nawet zdrowiu.
* Styropian FS 0.2 – ''5%''
* Powietrze – ''10%''
* Klej ze znaczków pocztowych – ''1%''
* Śladowe ilości orzechów – ''74%''
* Gówno – ''2%''
* Benzoesan sodu, sorbinian potasu, mononukleotydy disodowe, monotlenki diwodoru – ''10<del>0</del>%''.

=== Popularniejszy skład ===
* Styropian – ''15%''
* Sproszkowana podeszwa adidasa – ''30%''
* Wynalazek jakiegoś geniusza zła, Wysuszator jamy ustnej – ''40%''
* Orzechy – ''3%''
* Piasek – ''10%''
* Pszenica, mąka, woda, linoleum itp. – ''2%''

== Chrupki serowe ==
Jedną z odmian chrupków są chrupki serowe. Są one <del>takie same</del> smaczniejsze od zwykłych chrupków. Niestety mają <del>niewielkie</del> znaczne wady:
* Są droższe;
* 100 razy szybciej się kończą;
* Zawierają <del>chemię</del> witaminy;
* Nigdzie ich nie kupisz, bo zawsze ktoś sobie weźmie wszystkie paczki;
* Powodują <del>choroby</del> radość.


== Zobacz też ==
== Zobacz też ==

Wersja z 08:10, 22 gru 2023

Chrupki – Pokarm pokrewny z chipsami[1], produkowany z kukurydzy oraz konserwantów. Mimo wyraźnego posmaku styropianu i faktu, że podczas spożywania większość porcji spada na podłogę w postaci okruszków, niewątpliwą zaletą chrupek jest fakt, że ich termin przydatności do spożycia nie ma znaczenia. Znalezione pod tapczanem pośród kilkuletnich glutów i następnego pokolenia kotów z kurzu, ciągle będą chrupiące i jadalne. Dodatkowym, oprócz jedzenia, zastosowaniem chrupek, jest również możliwość użycia ich do budowania rozmaitych konstrukcji, jako tańszego zamiennika tradycyjnych klocków. W tym celu należy jedynie nieco zwilżyć je przed połączeniem, najlepiej własną śliną. Przy odrobinie cierpliwości a także odpowiednio dużym zapasie chrupek, można uzyskać w ten sposób naprawdę imponujące konstrukcje, o trwałości dorównującej amerykańskiemu budownictwu.

Zobacz też

Przypisy

  1. choć te chipsy, które są z kukurydzy, również nazywa się chrupkami