Chleb: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Saper Skrzypek. Autor wycofanej wersji to 83.30.61.223.)
M (Allah thumbright!)
Znacznik: przez API
Linia 5: Linia 5:


== Właściwości ==
== Właściwości ==
[[Plik:Prawie_piwo.jpg|right|thumb|200px|Etykietka z chleba]]
[[Plik:Prawie_piwo.jpg|thumb|200px|Etykietka z chleba]]
* [[Wzór chemiczny]] chleba wygląda następująco: C<small>6</small>H<small>8</small>L<small>12</small>EB<small>26</small>. Doskonale widać, iż połowa jego składu to popularne piwo [[EB]]. Tłumaczy to poniekąd, dlaczego chleb smakuje z piwem nawet lepiej niż [[pizza]].
* [[Wzór chemiczny]] chleba wygląda następująco: C<small>6</small>H<small>8</small>L<small>12</small>EB<small>26</small>. Doskonale widać, iż połowa jego składu to popularne piwo [[EB]]. Tłumaczy to poniekąd, dlaczego chleb smakuje z piwem nawet lepiej niż [[pizza]].
* [[Masło]] nadaje chlebowi cechy elektromagnetyczne, dzięki czemu zawsze spada on na [[ziemia|ziemię]] stroną posmarowaną masłem. Jeżeli spadnie drugą stroną, znaczy to, iż posmarowaliśmy złą stronę.
* [[Masło]] nadaje chlebowi cechy elektromagnetyczne, dzięki czemu zawsze spada on na [[ziemia|ziemię]] stroną posmarowaną masłem. Jeżeli spadnie drugą stroną, znaczy to, iż posmarowaliśmy złą stronę.

Wersja z 21:30, 21 gru 2015

Żeby mi własna żona chleba naszego powszedniego odmawiała

Ferdynand Kiepski o przywiązaniu do chleba
Typowy chleb
Ślinka cieknie, co?

Szablon:Tjedzenie proste, o właściwościach gąbczastych, służące najczęściej jako równoważnik proporcji masłowo-kanapkowych. Prawdopodobnie o właściwościach plemnikobójczych.

Właściwości

Etykietka z chleba
  • Wzór chemiczny chleba wygląda następująco: C6H8L12EB26. Doskonale widać, iż połowa jego składu to popularne piwo EB. Tłumaczy to poniekąd, dlaczego chleb smakuje z piwem nawet lepiej niż pizza.
  • Masło nadaje chlebowi cechy elektromagnetyczne, dzięki czemu zawsze spada on na ziemię stroną posmarowaną masłem. Jeżeli spadnie drugą stroną, znaczy to, iż posmarowaliśmy złą stronę.
  • Chleb uzyskiwany jest z piekarni (ewentualnie od babci). Zachodzi tu swego rodzaju równowaga, gdyż babcia bierze chleb z piekarni, zaś wszystkie piekarnie kupują chleb od babci.
  • Chleb zazwyczaj posiada małą, białą karteczkę tzw.pozdrowienia od piekarni. Wszyscy wiedzą, że karteczka to najlepsza część chleba (bo jest jej najmniej, a każdy wie, że jak czegoś jest najmniej, to jest najlepsze, np. czarne oczka w ziemniakach).
  • Chleb służy również do przesączania denaturatu, co czynią ludzie wyższego stopnia społecznego, arystokraci, siedzący na marmurowej ławce przed swoimi pałacami
  • Chleb jest owocem pracy ludzkich rąk, w czasach Jezusa był czczony, rozmnażany i w takim stanie jedzony. W dzisiejszych czasach, do wytworzenia chleba, wystarczy piach, kosa, ręce, pszenica, aromaty identyczne z naturalnym, m.in. aromat świeżego bochenka, konserwanty, sztuczne barwniki, oraz tajemnicze dodatki typu E.
  • Chleb najczęściej spożywany jest z masłem, lub margaryną. Nikt nie wie co to daje, lecz takie już przyzwyczajenie. Następnie można na niego położyć szynkę, ser, kiełbasę i inne rzeczy. Niezidentyfikowane obiekty najczęściej jedzą chleb suchy, lub sam z masłem, ew. ze skórą z kurczaka.
  • Chleb jest przeklinany, gdy jest (bo wszystko inne też jest), a przeklinany, gdy go nie ma (bo niczego innego też nie ma).
  • Chleb służy często do produkcji kanapek, jednak nie każdy wie, iż kanapki mogą nie zawierać w sobie chleba, który można później zastosować do praktyk z denaturatem.
  • Chleb po chińsku to 麵包.
  • Chleb w stanie surowym nie smakuje w ogóle jak chleb.

Sposób produkcji chleba

Nie ma sensu go podawać, bo i tak nikomu nie uda się go upiec. Nawet nowoczesne wynalazki w tym nie pomogą.

Zobacz też