Czekolada: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono poprzednią wersję, jej autor to Argh!. Autor wycofanej wersji to Faethor Ferenczy.)
M
Linia 6: Linia 6:
{{cytat|...Czekolaaaaaaaaadaaaaaaaaaa!!!|[[Z reklamy batona Twix|Twix]] o '''czekoladzie'''}}
{{cytat|...Czekolaaaaaaaaadaaaaaaaaaa!!!|[[Z reklamy batona Twix|Twix]] o '''czekoladzie'''}}


'''Czekolada''' – zagrożona wyginięciem zlepka tego, czego nie dało się upłynnić w kubku [[kakao]]. Kiedy [[grzybica]] znacznie nadgryzie hodowlę kakaowców, to czekolada dopiero będzie ''królewskim deserem''. Czekolada łączy całą Amerykę: produkują ją tylko [[Brazylijczycy]], handlują nią tylko [[Kolumbijczycy]] i [[Kubańczycy]], jedzą ją tylko [[Amerykanie]], a dłużej ją przechowują tylko [[Kanadyjczycy]].
{{t}}zagrożona wyginięciem zlepka tego, czego nie dało się upłynnić w kubku [[kakao]]. Kiedy [[grzybica]] znacznie nadgryzie hodowlę kakaowców, to czekolada dopiero będzie ''królewskim deserem''. Czekolada łączy całą Amerykę: produkują ją tylko [[Brazylijczycy]], handlują nią tylko [[Kolumbijczycy]] i [[Kubańczycy]], jedzą ją tylko [[Amerykanie]], a dłużej ją przechowują tylko [[Kanadyjczycy]].


Czyli ogółem czekolada jest najbardziej rozpowszechniona w Ameryce, a Europa (a w tym Polska) są skazane na spożywanie [[wyrób czekoladopodobny|wyrobów czekoladopodobnych]]. Ostatnio zaistniała nowość na rynku polskim, że jest pełnomleczna czekolada zwana [[Milka|Milką]]. Oczywiście, nie radzimy się na to nabierać, gdyż ta „czekolada” zawiera bardzo dużo środków chemicznych, które źle wpływają na pracę naszego organizmu (nie jest to jednak dziwne, z uwagi, że produkują ją współcześni potomkowie Krzyżaków). Czekolada często uzależnia osoby ze skłonnością do tycia. Przedawkowanie wyżej wymienionej czekolady powoduje widzenie białych krów w fioletowe łatki, bądź też fioletowych krów w białe łatki.
Czyli ogółem czekolada jest najbardziej rozpowszechniona w Ameryce, a Europa (a w tym Polska) są skazane na spożywanie [[wyrób czekoladopodobny|wyrobów czekoladopodobnych]]. Ostatnio zaistniała nowość na rynku polskim, że jest pełnomleczna czekolada zwana [[Milka|Milką]]. Oczywiście, nie radzimy się na to nabierać, gdyż ta „czekolada” zawiera bardzo dużo środków chemicznych, które źle wpływają na pracę naszego organizmu (nie jest to jednak dziwne, z uwagi, że produkują ją współcześni potomkowie Krzyżaków). Czekolada często uzależnia osoby ze skłonnością do tycia. Przedawkowanie wyżej wymienionej czekolady powoduje widzenie białych krów w fioletowe łatki, bądź też fioletowych krów w białe łatki.
Linia 12: Linia 12:
== Zobacz też ==
== Zobacz też ==
* [[Chocolate Rain|Czekoladowy Deszcz]]
* [[Chocolate Rain|Czekoladowy Deszcz]]

{{Jedzenie}}

[[Kategoria:Słodycze]]


[[cs:Chuckoláda]]
[[cs:Chuckoláda]]
Linia 28: Linia 32:
[[zh:巧克力]]
[[zh:巧克力]]
[[zh-tw:巧克力]]
[[zh-tw:巧克力]]

[[Kategoria:Słodycze]]

Wersja z 19:00, 1 wrz 2013

Plik:Czekolada-ciacho.JPG
Czekolada występująca na ciachu
Plik:IMG 0035.JPG
Czekolada w kilku kolorach

Nic nie widzę, nic nie słyszę... ciemny jestem... tak na 65%!

Czarny Wesoły Kostek z Alpen Goldu o czekoladzie "gorzkiej"

Dobry, wesoły kostek, można?

Wesoły Kostek z Alpen Goldu o czekoladzie

A na stołach czekolada razem z piwem przywieziona.

Kazik o czekoladzie

...Czekolaaaaaaaaadaaaaaaaaaa!!!

Twix o czekoladzie

Szablon:Tzagrożona wyginięciem zlepka tego, czego nie dało się upłynnić w kubku kakao. Kiedy grzybica znacznie nadgryzie hodowlę kakaowców, to czekolada dopiero będzie królewskim deserem. Czekolada łączy całą Amerykę: produkują ją tylko Brazylijczycy, handlują nią tylko Kolumbijczycy i Kubańczycy, jedzą ją tylko Amerykanie, a dłużej ją przechowują tylko Kanadyjczycy.

Czyli ogółem czekolada jest najbardziej rozpowszechniona w Ameryce, a Europa (a w tym Polska) są skazane na spożywanie wyrobów czekoladopodobnych. Ostatnio zaistniała nowość na rynku polskim, że jest pełnomleczna czekolada zwana Milką. Oczywiście, nie radzimy się na to nabierać, gdyż ta „czekolada” zawiera bardzo dużo środków chemicznych, które źle wpływają na pracę naszego organizmu (nie jest to jednak dziwne, z uwagi, że produkują ją współcześni potomkowie Krzyżaków). Czekolada często uzależnia osoby ze skłonnością do tycia. Przedawkowanie wyżej wymienionej czekolady powoduje widzenie białych krów w fioletowe łatki, bądź też fioletowych krów w białe łatki.

Zobacz też