Keczup: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Znacznik: edytor źródłowy
M
Znacznik: edytor źródłowy
Linia 10: Linia 10:


== Jak powstaje? ==
== Jak powstaje? ==
* '''Keczup [[pomidor]]owy''' – Przede wszystkim trzeba mieć dobre. Dobry keczup ze złych pomidorów jest do dupy. Tak samo jak zły z dobrych. Potem [[Cukier|słodzi sobie sosik]] by móc mu [[Sól|dosolić]] i [[Ocet|marynować go w occie]]. Po czym zagęszczamy, [[Ziele angielskie|„angielszczymy”]], [[Cebula|zmuszamy do płaczu]] i przyprawiamy. Na koniec pasteryzujemy i keczup Pudliszki jest gotowy do dodania do frytek.
* '''Keczup [[pomidor]]owy''' – Przede wszystkim trzeba mieć dobre pomidory. Dobry keczup ze złych pomidorów jest do dupy. Tak samo jak zły z dobrych. Potem [[Cukier|słodzimy sobie sosik]] by móc mu [[Sól|dosolić]] i [[Ocet|marynować go w occie]]. Po czym zagęszczamy, [[Ziele angielskie|„angielszczymy”]], [[Cebula|zmuszamy do płaczu]] i przyprawiamy. Na koniec pasteryzujemy i keczup Pudliszki jest gotowy do dodania do frytek.


* '''Keczup [[Ryba|rybny]]''' – Przede wszystkim pamiętaj o Świętej Zasadzie Sosu – „jeśli składniki są chujowe, to i sos jest chujowy”. Teraz dajemy [[Ryba|Sardynki]], cebulę, [[Fasola|Dofasolimy]] i gotowe. [[Aaaaa]], i nie zapomnij o [[Marihuana|ziółku]]!
* '''Keczup [[Ryba|rybny]]''' – Przede wszystkim pamiętaj o Świętej Zasadzie Sosu – „jeśli składniki są chujowe, to i sos jest chujowy”. Teraz dajemy [[Ryba|Sardynki]], cebulę, [[Fasola|Dofasolimy]] i gotowe. [[Aaaaa]], i nie zapomnij o [[Marihuana|ziółku]]!

Wersja z 18:08, 19 lip 2015

Szablon:T jeden ze znanych sosów, odwieczny rywal musztardy, błędnie uznawany za warzywo.

Rodzaje keczupu

  • Szablon:T najczęstszy rodzaj keczupu w PRL-u.
    • Szablon:T dla bobasów. Gwarancja, że nie sparzysz sobie języka.
    • Szablon:T często mylony z innym ostrym sosem, tylko dla hardkorów. Prawdziwi Pro umieją zjeść cały keczup bez picia czegokolwiek.
  • Szablon:T sama nazwa wskazuje. A każda taniocha, w smaku jest równa gównu.
  • Szablon:T pierwszy rodzaj keczupu. Made in China.
  • Szablon:T wbrew panującej opinii nie jest to typowy tani ketchup, lecz rodzaj niespotykany w swoim gatunku. Może nawet zawierać śladowe ilości pomidorów!

Jak powstaje?

  • Keczup rybny – Przede wszystkim pamiętaj o Świętej Zasadzie Sosu – „jeśli składniki są chujowe, to i sos jest chujowy”. Teraz dajemy Sardynki, cebulę, Dofasolimy i gotowe. Aaaaa, i nie zapomnij o ziółku!

Miksy

Zobacz też