Budyń: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M Znaczniki: rewert edytor źródłowy |
M (→A więc z czego jest budyń?: ort. skrobi -> skrobii) Znacznik: edytor źródłowy |
||
Linia 14: | Linia 14: | ||
Budyń składa się z: |
Budyń składa się z: |
||
* [[mleko|mleka]]; |
* [[mleko|mleka]]; |
||
* |
* skrobii; |
||
* [[monotlenek diwodoru|monotlenku diwodoru]]; |
* [[monotlenek diwodoru|monotlenku diwodoru]]; |
||
* parahydroksybenzoesanu metylu; |
* parahydroksybenzoesanu metylu; |
Wersja z 17:19, 7 sie 2017
Słyszałeś, co powiedziała? Bu-dyń!
- Wróżek chrzestny do Pana Prima Aprilisa o budyniu
Budyń to świetny deser, ale nie sprawdza się jako sanki.
- Google o budyniu
Po budyniu i spać.
- Polak w kawale o budyniu
Budyń – najbardziej mityczne jedzenie na całym świecie. Ulubiona potrawa Nonsensopedysty. Daleki kuzyn serka Danio po siostrze babci cioci wujka lub podobnie, ogólnie piąta woda po kisielu.
Cóż to takiego?
Nikt nie wie, czym naprawdę jest budyń. Jedni myślą, że to tylko budyń. Oni jednak są HERETYKAMI! Wszyscy normalni ludzie wiedzą, że jest to mieszanka ambrozji, nektaru i ultramegahiperduperortofosforanu megaoverpoweredfullgearedsupertróżelaza (E666). Jedzenie budyniu grozi klątwą, taka samą jak ta, która ciąży na tytule najstarszego człowieka świata – każdy, kto został tą klątwą przeklęty, kiedyś umiera.
A więc z czego jest budyń?
Budyń składa się z:
- mleka;
- skrobii;
- monotlenku diwodoru;
- parahydroksybenzoesanu metylu;
- kofeiny (budyń w wersji Cofee);
- gumy do żucia (dla nastoletnich);
- kwasu askorbinowego (ale rzadko);
- żelatyny (niekoniecznie);
- króla żelatyny (jeszcze bardziej niekonieczne);
- śladowych ilości orzechów arachidowych;
- wielkiego pomidora wraz z jajkiem oraz (szczyptą) cynamonu;
- śladowych ilości kiełbasy;
- opakowania (proszek musi gdzieś się podziać);
- budyniu w proszku;
- arszeniku;
- gumy arabskiej;
- sproszkowanych zwłok;
- emulgatora E432;
- czekolady;
- kaszanki;
- konserwantów i barwników;
- octu.
Ciekawostki
- Gdy nie masz dość mleka, możesz ugotować budyń, mieszając resztkę mleka z wodą. Działanie potwierdzone;
- Aby uzyskać budyń czekoladowy, możesz dodać psiej czekolady do budyniu śmietankowego. Działanie również potwierdzone.