Keczup: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (link)
Linia 8: Linia 8:
* '''Rybny''' – pierwszy rodzaj keczupu. [[Chiny|Made in China]].
* '''Rybny''' – pierwszy rodzaj keczupu. [[Chiny|Made in China]].
* '''Tortex''' – wbrew panującej opinii nie jest to typowy tani ketchup, lecz rodzaj niespotykany w swoim gatunku. Może nawet zawierać śladowe ilości pomidorów!
* '''Tortex''' – wbrew panującej opinii nie jest to typowy tani ketchup, lecz rodzaj niespotykany w swoim gatunku. Może nawet zawierać śladowe ilości pomidorów!
*'''Fanex '''- ten sam co w KFC, jednak w wiaderku.


== Jak powstaje? ==
== Jak powstaje? ==

Wersja z 20:11, 17 gru 2018

Ketchup (również kepucz, keczap, dżem pomidorowy) – jeden ze znanych sosów, odwieczny rywal musztardy, błędnie uznawany za warzywo.

Rodzaje keczupu

  • Pomidorowy – najczęstszy rodzaj keczupu w PRL-u.
    • Łagodny – dla bobasów. Gwarancja, że nie sparzysz sobie języka.
    • Pikantny – często mylony z innym ostrym sosem, tylko dla hardkorów. Prawdziwi Pro umieją zjeść cały keczup bez picia czegokolwiek.
  • Tani keczup – sama nazwa wskazuje. A każda taniocha, w smaku jest równa gównu.
  • Rybny – pierwszy rodzaj keczupu. Made in China.
  • Tortex – wbrew panującej opinii nie jest to typowy tani ketchup, lecz rodzaj niespotykany w swoim gatunku. Może nawet zawierać śladowe ilości pomidorów!
  • Fanex - ten sam co w KFC, jednak w wiaderku.

Jak powstaje?

Miksy

Zobacz też