Dr. Oetker: Różnice pomiędzy wersjami
Ostrzyciel (dyskusja • edycje) M (red.) |
Ostrzyciel (dyskusja • edycje) M (Ostrzyciel przeniósł stronę Użytkownik:Madridista24/Dr. Oetker na Madridista24/Dr. Oetker bez pozostawienia przekierowania pod starym tytułem: antydzbanoza) |
(Brak różnic)
|
Wersja z 21:05, 3 maj 2021
Dr. Oetker – niemiecka firma kucharska, produkuje dosłownie wszystko co według sanepidu daje się zjeść, przez co jest konkurencyjna na rynku. Założyciel firmy, niejaki August Oetker, tak zakochał się w nowych produktach swojej firmy, że w 1918 roku zmarł od przedawkowania proszku do pieczenia.
Skład produktów
Po gruntownych analizach produktów firmy, amerykańscy naukowcy doszli do wniosku, że tablica Mendelejewa jest niekompletna, a firma z równym powodzeniem mogłaby produkować chemię budowlaną. Zmielony tynk, kokaina i metamfetamina w proszku do pieczenia oraz tetrahydrokannabinol w kisielu to już tradycja. W latach 30. XX wieku firma stała się światowym potentatem w produkcji proszku do pieczenia, kisielu, galaretek i różnych innych wyizolowanych pierwiastków radioaktywnych.
Produkty
- Kopiec Kreta – pozyskiwany najczęściej na łące.
- Serek Mascarpone – z prawdziwym serkiem mascarpone ma wspólnego tyle, co Legia Warszawa z sukcesem.
- Babeczki – prawdopodobnie czarnoziemy w papierowym opakowaniu. Jeżeli nie są brązowe oznacza to, że użyto gleb bielicowych. Nie zmienia to faktu, że jedząc taką babeczkę, połykasz kilkaset zmielonych owadów i pierścienic, które akurat w tej glebie były.
- Pizza Guseppe – ulubiony pokarm uzależnionych od jedzenia powietrza i odrobiny ciasta amerykańskich dzieci. Jej skład chemiczny wykracza poza obecną wiedzę naukową. Ta tajemnica prawdopodobnie będzie rozwiązana dopiero wtedy, gdy poznamy tajny przepis na kraboburgery.