Słonina: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 10: Linia 10:
* Można ją rozpuścić na patelni.
* Można ją rozpuścić na patelni.
* Można nią gibać i przy tym mówić „GIBIEMY SŁONINĘ!!!”
* Można nią gibać i przy tym mówić „GIBIEMY SŁONINĘ!!!”
*Brzydko pachnie.
*Można na niej usmażyć mięso.


{{stub|kuch}}
{{stub|kuch}}
{{Jedzenie}}
{{Jedzenie}}

BRZYDKO PACHNIE!!!
[[Kategoria:Dania mięsne i rybne]]
[[Kategoria:Dania mięsne i rybne]]

Wersja z 17:01, 8 cze 2014

Szablon:T substancja nieznanego pochodzenia. Nazwa wskazuje że coś ma wspólnego ze słoniem, ale niektórzy twierdzą, że źródłem jest świnia. Inni uważają, że ma to związek z jej smakiem – ale są to tylko plotki. Osoby doświadczone potrafią z niej zrobić skwarki.

W ciągu wieków sposób wytwarzania słoniny był ukryty. Do dzisiaj nie wiadomo, z czego pochodzi. Wielu debili śmiałków próbowało odkryć tę tajemnicę, lecz wszyscy przypłacili życiem.

Właściwości

  • Odstrasza komary.
  • To idealny pokarm dla ptaków na zimę.
  • Jest świetnym lekiem na kaca.
  • Podobno ma coś wspólnego z boczkiem.
  • Można ją rozpuścić na patelni.
  • Można nią gibać i przy tym mówić „GIBIEMY SŁONINĘ!!!”
  • Brzydko pachnie.
  • Można na niej usmażyć mięso.


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.