Keczup: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M
Linia 1: Linia 1:
'''Ketchup''' (również kepucz, keczap, dżem pomidorowy) – jeden ze znanych sosów, odwieczny rywal [[Musztarda|musztardy]], błędnie uznawany za [[warzywo]].
'''Ketchup''' (również kepucz, keczap, dżem pomidorowy) – <del>pomidor w postaci cieczy</del> jeden ze znanych sosów, odwieczny rywal [[Musztarda|musztardy]], błędnie uznawany za [[warzywo]].


== Rodzaje keczupu ==
== Rodzaje keczupu ==

Wersja z 16:49, 24 sty 2020

Ketchup (również kepucz, keczap, dżem pomidorowy) – pomidor w postaci cieczy jeden ze znanych sosów, odwieczny rywal musztardy, błędnie uznawany za warzywo.

Rodzaje keczupu

  • Pomidorowy – najczęstszy rodzaj keczupu w PRL-u.
    • Łagodny – dla bobasów. Gwarancja, że nie sparzysz sobie języka.
    • Pikantny – często mylony z innym ostrym sosem, tylko dla hardkorów. Prawdziwi Pro umieją zjeść cały keczup bez picia czegokolwiek.
  • Tani keczup – sama nazwa wskazuje. A każda taniocha, w smaku jest równa gównu.
  • Rybny – pierwszy rodzaj keczupu. Made in China.
  • Tortex – wbrew panującej opinii nie jest to typowy tani ketchup, lecz rodzaj niespotykany w swoim gatunku. Może nawet zawierać śladowe ilości pomidorów!
  • Fanex – ten sam co w KFC, ale w wiaderku.

Jak powstaje?

Miksy

Zobacz też