Dr. Oetker: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Ostrzyciel przeniósł stronę Użytkownik:Madridista24/Dr. Oetker na Madridista24/Dr. Oetker bez pozostawienia przekierowania pod starym tytułem: antydzbanoza)
M (Ostrzyciel przeniósł stronę Madridista24/Dr. Oetker do Dr. Oetker: nie no świetnie przeniosłem)
(Brak różnic)

Wersja z 21:05, 3 maj 2021

Pudełko ciasteczek Doktora Oetkera wyprodukowanych w 1912 roku (naszej ery). Nadal są jadalne.

Dr. Oetkerniemiecka firma kucharska, produkuje dosłownie wszystko co według sanepidu daje się zjeść, przez co jest konkurencyjna na rynku. Założyciel firmy, niejaki August Oetker, tak zakochał się w nowych produktach swojej firmy, że w 1918 roku zmarł od przedawkowania proszku do pieczenia.

Skład produktów

Po gruntownych analizach produktów firmy, amerykańscy naukowcy doszli do wniosku, że tablica Mendelejewa jest niekompletna, a firma z równym powodzeniem mogłaby produkować chemię budowlaną. Zmielony tynk, kokaina i metamfetamina w proszku do pieczenia oraz tetrahydrokannabinol w kisielu to już tradycja. W latach 30. XX wieku firma stała się światowym potentatem w produkcji proszku do pieczenia, kisielu, galaretek i różnych innych wyizolowanych pierwiastków radioaktywnych.

Produkty

  • Kopiec Kreta – pozyskiwany najczęściej na łące.
  • Serek Mascarpone – z prawdziwym serkiem mascarpone ma wspólnego tyle, co Legia Warszawa z sukcesem.
  • Babeczki – prawdopodobnie czarnoziemy w papierowym opakowaniu. Jeżeli nie są brązowe oznacza to, że użyto gleb bielicowych. Nie zmienia to faktu, że jedząc taką babeczkę, połykasz kilkaset zmielonych owadów i pierścienic, które akurat w tej glebie były.
  • Pizza Guseppe – ulubiony pokarm uzależnionych od jedzenia powietrza i odrobiny ciasta amerykańskich dzieci. Jej skład chemiczny wykracza poza obecną wiedzę naukową. Ta tajemnica prawdopodobnie będzie rozwiązana dopiero wtedy, gdy poznamy tajny przepis na kraboburgery.

Zobacz też