Słonina: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Nowe Właściwości)
M (no nie, on to znowu zrobił)
Linia 1: Linia 1:
{{t}} [[Mięso|substancja nieznanego pochodzenia]]. Nazwa wskazuje że coś ma wspólnego ze [[Słoń|słoniem]], ale niektórzy twierdzą, że źródłem jest [[świnia]]. Inni uważają, że ma to związek z jej smakiem – ale są to tylko plotki.
{{t}} [[Mięso|substancja nieznanego pochodzenia]]. Nazwa wskazuje że coś ma wspólnego ze [[Słoń|słoniem]], ale niektórzy twierdzą, że źródłem jest [[świnia]]. Inni uważają, że ma to związek z jej smakiem – ale są to tylko plotki.


W ciągu wieków sposób wytwarzania słoniny był ukryty. Do dzisiaj nie wiadomo, z czego pochodzi. Wielu <del>[[Debil|debili]]</del> śmiałków próbowało odkryć tę [[Tajemnica|tajemnicę]], lecz wszyscy [[Śmierć|przypłacili życiem]].
W ciągu wieków sposób wytwarzania słoniny był ukryty. Do dzisiaj nie wiadomo, z czego pochodzi. Wielu <del>[[Amerykańscy naukowcy|debili]]</del> śmiałków próbowało odkryć tę [[Tajemnica|tajemnicę]], lecz wszyscy [[Śmierć|przypłacili życiem]].


== Właściwości ==
== Właściwości ==
* Odstrasza [[Komar|komary]].
* Odstrasza [[komar]]y.
* Idealny pokarm dla [[Ptak|ptaków]] na zimę.
* To idealny pokarm dla [[ptak]]ów]] na zimę.
* Jest świetnym lekiem na [[Kac|kaca]].
* Jest świetnym lekiem na [[kac]]a.
* Podobno ma coś wspólnego z [[Boczek|boczkiem]].
* Podobno ma coś wspólnego z [[Boczek|boczkiem]].
* Można ją rozpuścić na patelni.
* Można ją rozpuścić na patelni.

Wersja z 22:17, 6 cze 2014

Szablon:T substancja nieznanego pochodzenia. Nazwa wskazuje że coś ma wspólnego ze słoniem, ale niektórzy twierdzą, że źródłem jest świnia. Inni uważają, że ma to związek z jej smakiem – ale są to tylko plotki.

W ciągu wieków sposób wytwarzania słoniny był ukryty. Do dzisiaj nie wiadomo, z czego pochodzi. Wielu debili śmiałków próbowało odkryć tę tajemnicę, lecz wszyscy przypłacili życiem.

Właściwości

  • Odstrasza komary.
  • To idealny pokarm dla ptaków]] na zimę.
  • Jest świetnym lekiem na kaca.
  • Podobno ma coś wspólnego z boczkiem.
  • Można ją rozpuścić na patelni.


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.