Słonina: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (→Właściwości) |
Zupomaniak (dyskusja • edycje) |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
{{t}} [[Mięso|substancja nieznanego pochodzenia]]. Nazwa wskazuje, że ma coś wspólnego ze [[Słoń|słoniem]], ale niektórzy twierdzą, że źródłem jest [[świnia]], a jeszcze inni twierdzą że wykopuje się ją w kopalni. |
{{t}} [[Mięso|substancja nieznanego pochodzenia]]. Nazwa wskazuje, że ma coś wspólnego ze [[Słoń|słoniem]], ale niektórzy twierdzą, że źródłem jest [[świnia]], a jeszcze inni twierdzą że wykopuje się ją w kopalni. Są też tacy, co uważają, że ma to związek z jej smakiem – ale są to tylko plotki. Osoby doświadczone potrafią zrobić z niej skwarki. |
||
W ciągu wieków sposób wytwarzania słoniny był ukrywany. Do dzisiaj nie wiadomo, z czego pochodzi. Wielu <del>[[Amerykańscy naukowcy|debili]]</del> śmiałków próbowało odkryć tę [[Tajemnica|tajemnicę]], lecz wszyscy [[Śmierć|przypłacili to życiem]]. Jeden z nich przed śmiercią zapisał na kawałku świńskiej skórki swoją tezę, ale nie możemy być do końca pewni... |
W ciągu wieków sposób wytwarzania słoniny był ukrywany. Do dzisiaj nie wiadomo, z czego pochodzi. Wielu <del>[[Amerykańscy naukowcy|debili]]</del> śmiałków próbowało odkryć tę [[Tajemnica|tajemnicę]], lecz wszyscy [[Śmierć|przypłacili to życiem]]. Jeden z nich przed śmiercią zapisał na kawałku świńskiej skórki swoją tezę, ale nie możemy być do końca pewni... |
||
Linia 5: | Linia 5: | ||
== Właściwości == |
== Właściwości == |
||
* Odstrasza [[Mucha|muchy]] i [[komar]]y. |
* Odstrasza [[Mucha|muchy]] i [[komar]]y. |
||
* |
* Idealny pokarm dla [[ptak]]ów na zimę. |
||
* Jest świetnym lekiem na [[kac]]a. |
* Jest świetnym lekiem na [[kac]]a. |
||
* Podobno ma coś wspólnego z [[Boczek|boczkiem]]. |
* Podobno ma coś wspólnego z [[Boczek|boczkiem]]. |
||
* Można ją rozpuścić na patelni. |
* Można ją rozpuścić na patelni. |
||
* Można nią gibać |
* Można nią gibać. |
||
* Brzydko pachnie. |
* Brzydko pachnie. |
||
* Można na niej usmażyć mięso. |
* Można na niej usmażyć mięso. |
Wersja z 16:10, 25 cze 2014
Szablon:T substancja nieznanego pochodzenia. Nazwa wskazuje, że ma coś wspólnego ze słoniem, ale niektórzy twierdzą, że źródłem jest świnia, a jeszcze inni twierdzą że wykopuje się ją w kopalni. Są też tacy, co uważają, że ma to związek z jej smakiem – ale są to tylko plotki. Osoby doświadczone potrafią zrobić z niej skwarki.
W ciągu wieków sposób wytwarzania słoniny był ukrywany. Do dzisiaj nie wiadomo, z czego pochodzi. Wielu debili śmiałków próbowało odkryć tę tajemnicę, lecz wszyscy przypłacili to życiem. Jeden z nich przed śmiercią zapisał na kawałku świńskiej skórki swoją tezę, ale nie możemy być do końca pewni...
Właściwości
- Odstrasza muchy i komary.
- Idealny pokarm dla ptaków na zimę.
- Jest świetnym lekiem na kaca.
- Podobno ma coś wspólnego z boczkiem.
- Można ją rozpuścić na patelni.
- Można nią gibać.
- Brzydko pachnie.
- Można na niej usmażyć mięso.
- Albo otruć teściową.
- Podobno jest jadalna, ale lepiej nie ryzykować.
- Nie jest samicą słonia.
- Można z niej zrobić coś, co zwie się smalcem.
- Podobno nie można jej spalić.
- Podobno jeśli przyłoży ją się do policzka, stanie się brązowy.
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.