Słonina: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 1: Linia 1:
{{t}} [[Mięso|substancja nieznanego pochodzenia]]. Nazwa wskazuje, że ma coś wspólnego ze [[Słoń|słoniem]], ale niektórzy twierdzą, że źródłem jest [[świnia]], a jeszcze inni twierdzą że wykopuje się ją w kopalni. Inni uważają, że ma to związek z jej smakiem – ale są to tylko plotki. Osoby doświadczone potrafią z niej zrobić skwarki.
{{t}} [[Mięso|substancja nieznanego pochodzenia]]. Nazwa wskazuje, że ma coś wspólnego ze [[Słoń|słoniem]], ale niektórzy twierdzą, że źródłem jest [[świnia]], a jeszcze inni twierdzą że wykopuje się ją w kopalni. Są też tacy, co uważają, że ma to związek z jej smakiem – ale są to tylko plotki. Osoby doświadczone potrafią zrobić z niej skwarki.


W ciągu wieków sposób wytwarzania słoniny był ukrywany. Do dzisiaj nie wiadomo, z czego pochodzi. Wielu <del>[[Amerykańscy naukowcy|debili]]</del> śmiałków próbowało odkryć tę [[Tajemnica|tajemnicę]], lecz wszyscy [[Śmierć|przypłacili to życiem]]. Jeden z nich przed śmiercią zapisał na kawałku świńskiej skórki swoją tezę, ale nie możemy być do końca pewni...
W ciągu wieków sposób wytwarzania słoniny był ukrywany. Do dzisiaj nie wiadomo, z czego pochodzi. Wielu <del>[[Amerykańscy naukowcy|debili]]</del> śmiałków próbowało odkryć tę [[Tajemnica|tajemnicę]], lecz wszyscy [[Śmierć|przypłacili to życiem]]. Jeden z nich przed śmiercią zapisał na kawałku świńskiej skórki swoją tezę, ale nie możemy być do końca pewni...
Linia 5: Linia 5:
== Właściwości ==
== Właściwości ==
* Odstrasza [[Mucha|muchy]] i [[komar]]y.
* Odstrasza [[Mucha|muchy]] i [[komar]]y.
* To idealny pokarm dla [[ptak]]ów na zimę.
* Idealny pokarm dla [[ptak]]ów na zimę.
* Jest świetnym lekiem na [[kac]]a.
* Jest świetnym lekiem na [[kac]]a.
* Podobno ma coś wspólnego z [[Boczek|boczkiem]].
* Podobno ma coś wspólnego z [[Boczek|boczkiem]].
* Można ją rozpuścić na patelni.
* Można ją rozpuścić na patelni.
* Można nią gibać i przy tym mówić „GIBIEMY SŁONINĘ!!!”
* Można nią gibać.
* Brzydko pachnie.
* Brzydko pachnie.
* Można na niej usmażyć mięso.
* Można na niej usmażyć mięso.

Wersja z 16:10, 25 cze 2014

Szablon:T substancja nieznanego pochodzenia. Nazwa wskazuje, że ma coś wspólnego ze słoniem, ale niektórzy twierdzą, że źródłem jest świnia, a jeszcze inni twierdzą że wykopuje się ją w kopalni. Są też tacy, co uważają, że ma to związek z jej smakiem – ale są to tylko plotki. Osoby doświadczone potrafią zrobić z niej skwarki.

W ciągu wieków sposób wytwarzania słoniny był ukrywany. Do dzisiaj nie wiadomo, z czego pochodzi. Wielu debili śmiałków próbowało odkryć tę tajemnicę, lecz wszyscy przypłacili to życiem. Jeden z nich przed śmiercią zapisał na kawałku świńskiej skórki swoją tezę, ale nie możemy być do końca pewni...

Właściwości

  • Odstrasza muchy i komary.
  • Idealny pokarm dla ptaków na zimę.
  • Jest świetnym lekiem na kaca.
  • Podobno ma coś wspólnego z boczkiem.
  • Można ją rozpuścić na patelni.
  • Można nią gibać.
  • Brzydko pachnie.
  • Można na niej usmażyć mięso.
  • Albo otruć teściową.
  • Podobno jest jadalna, ale lepiej nie ryzykować.
  • Nie jest samicą słonia.
  • Można z niej zrobić coś, co zwie się smalcem.
  • Podobno nie można jej spalić.
  • Podobno jeśli przyłoży ją się do policzka, stanie się brązowy.


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.