Placek: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Zupomaniak przeniósł stronę Użytkownik:Zupomaniak/brudnopis do Placek)
Linia 12: Linia 12:
* {{t|Jabłkowe}} słodkie, smaczne, przecież każdy lubi [[Jabłko|jabłka]].
* {{t|Jabłkowe}} słodkie, smaczne, przecież każdy lubi [[Jabłko|jabłka]].
* {{t|Bananowe}} skoro są już [[Bułka z bananem|bułki z bananem]], to placki nie mogą być gorsze. Uwielbiane przez [[Małpa|małpy]] i [[troll]]e, często rozdawane przez [[admin]]ów jako specjalna odmiana [[banan]]ów.
* {{t|Bananowe}} skoro są już [[Bułka z bananem|bułki z bananem]], to placki nie mogą być gorsze. Uwielbiane przez [[Małpa|małpy]] i [[troll]]e, często rozdawane przez [[admin]]ów jako specjalna odmiana [[banan]]ów.

{{stub|kuch}}
{{Jedzenie}}

Wersja z 19:35, 29 wrz 2014

Lubię placki!

Johnny Bravo o plackach

W oleju moczony
Twór nieskończony
Pod osłoną ciemności
Na patelni gorejący
Demon piekielny
Ognioziejny

Jednym słowem, po prostu placek

Szablon:Tmiękki, okrągły, superwytrzymały i chropowaty twór z patelni. Powstaje na wskutek zderzenia się jajek, śmietany, mąki oraz tajnego składnika na gorącej patelni, która pełni funkcję katalizatora. Jak sama nazwa wskazuje, spokrewniony z naleśnikiem.

Placki, o dziwo, są jadalne. Smakują różnie, w zależności od użytego tajnego składnika. Niektóre odmiany zwane są „racuchami”; nikt jednak nie wie, dlaczego.

Rodzaje


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.