Ryba po żydowsku: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 14: Linia 14:
* [[Boże Narodzenie]]
* [[Boże Narodzenie]]
* [[pierogi]]
* [[pierogi]]
* [[rejbak]]


{{Jedzenie}}
{{Jedzenie}}

Wersja z 23:49, 28 sie 2021

Shalom!

Odcinamy rybie łeb, wyłupiamy oczy i skrobiemy ości kozikiem. Ważne, by zrobić to w takiej kolejności, ponieważ inaczej ryba może stracić swój niepowtarzalny aromat.

Robert Makłowicz podczas przygotowywania posiłku

Ryba po żydowsku – jeden z najważniejszych elementów narodowej kuchni Izraelskiej. Przepis został odnaleziony przez słynnego i utalentowanego kucharza, Roberta Makłowicza, w tajnych archiwach niemieckich, podczas jednej z jego licznych podróży.

Przygotowanie

Zobacz też