Czekolada: Różnice pomiędzy wersjami
(marnotrawstwo czekolady) Znacznik: zrewertowane |
Grzeeesiek (dyskusja • edycje) Znacznik: rewert |
||
Linia 9: | Linia 9: | ||
Czyli ogółem czekolada jest najbardziej rozpowszechniona w Ameryce, a Europa (w tym Polska) jest skazana na spożywanie [[wyrób czekoladopodobny|wyrobów czekoladopodobnych]]. Ostatnio zaistniała nowość na rynku polskim, że jest pełnomleczna czekolada zwana [[Milka|Milką]]. Oczywiście, nie radzimy się na to nabierać, gdyż ta „czekolada” zawiera bardzo dużo środków chemicznych, które źle wpływają na pracę naszego organizmu (nie jest to jednak dziwne, z uwagi, że produkują ją współcześni potomkowie [[Zakon krzyżacki|Krzyżaków]]). Czekolada często uzależnia osoby ze skłonnością do tycia. Przedawkowanie wyżej wymienionej czekolady powoduje widzenie białych krów w fioletowe łatki, bądź też fioletowych krów w białe łatki. |
Czyli ogółem czekolada jest najbardziej rozpowszechniona w Ameryce, a Europa (w tym Polska) jest skazana na spożywanie [[wyrób czekoladopodobny|wyrobów czekoladopodobnych]]. Ostatnio zaistniała nowość na rynku polskim, że jest pełnomleczna czekolada zwana [[Milka|Milką]]. Oczywiście, nie radzimy się na to nabierać, gdyż ta „czekolada” zawiera bardzo dużo środków chemicznych, które źle wpływają na pracę naszego organizmu (nie jest to jednak dziwne, z uwagi, że produkują ją współcześni potomkowie [[Zakon krzyżacki|Krzyżaków]]). Czekolada często uzależnia osoby ze skłonnością do tycia. Przedawkowanie wyżej wymienionej czekolady powoduje widzenie białych krów w fioletowe łatki, bądź też fioletowych krów w białe łatki. |
||
Tak naprawdę każdy z nas codziennie produkuje porcję naturalnej czekolady, ale nieświadomi tego, zazwyczaj spłukujemy ją masowo do kanalizacji. |
|||
== Prawidłowe spożywanie czekolady == |
== Prawidłowe spożywanie czekolady == |
Wersja z 08:42, 7 wrz 2022
Nic nie widzę, nic nie słyszę... ciemny jestem... tak na 65%!
- Czarny Wesoły Kostek z Alpen Goldu o czekoladzie „gorzkiej”
Dobry, wesoły kostek, można?
- Wesoły Kostek z Alpen Goldu o czekoladzie
A na stołach czekolada razem z piwem przywieziona.
- Kazik o czekoladzie
...Czekolaaaaaaaaadaaaaaaaaaa!!!
- Twix o czekoladzie
Czekolada – zagrożona wyginięciem zlepka tego, czego nie dało się upłynnić w kubku kakao. Kiedy grzybica znacznie nadgryzie hodowlę kakaowców, to czekolada dopiero będzie królewskim deserem. Czekolada łączy całą Amerykę: produkują ją tylko Brazylijczycy, handlują nią tylko Kolumbijczycy i Kubańczycy, jedzą ją tylko Amerykanie, a dłużej ją przechowują tylko Kanadyjczycy.
Czyli ogółem czekolada jest najbardziej rozpowszechniona w Ameryce, a Europa (w tym Polska) jest skazana na spożywanie wyrobów czekoladopodobnych. Ostatnio zaistniała nowość na rynku polskim, że jest pełnomleczna czekolada zwana Milką. Oczywiście, nie radzimy się na to nabierać, gdyż ta „czekolada” zawiera bardzo dużo środków chemicznych, które źle wpływają na pracę naszego organizmu (nie jest to jednak dziwne, z uwagi, że produkują ją współcześni potomkowie Krzyżaków). Czekolada często uzależnia osoby ze skłonnością do tycia. Przedawkowanie wyżej wymienionej czekolady powoduje widzenie białych krów w fioletowe łatki, bądź też fioletowych krów w białe łatki.
Prawidłowe spożywanie czekolady
Jedynym słusznym sposobem jedzenia czekolady jest odgryzanie kawałków z całej tabliczki. Pod żadnym pozorem nie wolno łamać kostek czekolady, gdyż jest to niekulturalne! Ci, co uważają inaczej, kończą u psychiatry lub w więzieniu.