Budyń
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
To jest najnowsza wersja artykułu edytowana „22:20, 2 lis 2024” przez „Dronerczyk (dyskusja • edycje)”.
Słyszałeś, co powiedziała? Bu-dyń!
- Wróżek chrzestny do Pana Prima Aprilisa o budyniu
Budyń to świetny deser, ale nie sprawdza się jako sanki.
- Wujek Google o budyniu
Po budyniu i spać.
- Polak w kawale o budyniu
Budyń – najbardziej mityczne jedzenie na całym świecie. Ulubiona potrawa Nonsensopedysty. Daleki kuzyn serka Danio po siostrze babci cioci wujka lub podobnie, ogólnie piąta woda po kisielu.
Cóż to takiego?[edytuj • edytuj kod]
Nikt nie wie, czym naprawdę jest budyń. Jedni myślą, że to tylko budyń. Oni jednak są HERETYKAMI! Wszyscy normalni ludzie wiedzą, że jest to mieszanka ambrozji, nektaru i ultramegahiperduperortofosforanu megaoverpoweredfullgearedsupertróżelaza (E666). Jedzenie budyniu grozi klątwą, taką samą jak ta, która ciąży na tytule najstarszego człowieka świata – każdy, kto został tą klątwą przeklęty, kiedyś umiera.
A więc z czego jest budyń?[edytuj • edytuj kod]
Budyń składa się z:
- mleka;
- skrobi;
- monotlenku diwodoru;
- parahydroksybenzoesanu metylu;
- kofeiny (budyń w wersji Cofee);
- gumy do żucia (dla nastoletnich);
- kwasu askorbinowego (ale rzadko);
- żelatyny (niekoniecznie);
- króla żelatyny (jeszcze bardziej niekonieczne);
- śladowych ilości orzechów arachidowych;
- wielkiego pomidora wraz z jajkiem oraz (szczyptą) cynamonu;
- śladowych ilości kiełbasy;
- opakowania (proszek musi gdzieś się podziać);
- budyniu w proszku;
- gumy arabskiej;
- emulgatora E432;
- czekolady;
- kaszanki;
- konserwantów i barwników;
- octu.
Ciekawostki[edytuj • edytuj kod]
- Gdy nie masz dość mleka, możesz ugotować budyń, mieszając resztkę mleka z wodą. Działanie potwierdzone;
- Aby uzyskać budyń czekoladowy, możesz dodać psiej czekolady do budyniu śmietankowego. Działanie również potwierdzone.
- Jeśli nie potrafisz lub nie możesz normalnie przyrządzić budyniu, zagotuj lody waniliowe. Działanie jak najbardziej potwierdzone.