Baton: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Polskacafe (dyskusja • edycje) M Znacznik: edytor źródłowy |
M Znacznik: edytor źródłowy |
||
Linia 4: | Linia 4: | ||
== Znane batony == |
== Znane batony == |
||
* '''Kit Kat''' – podróba polskiego WW; |
* '''Kit Kat''' – podróba polskiego WW; |
||
* '''Lion''' – mieszanina karmelu i kamyczków. Drący się w reklamie gość jedzący ten baton ryczy tylko w wyniku bólu zębów, które |
* '''Lion''' – mieszanina karmelu i kamyczków. Drący się w reklamie gość jedzący ten baton ryczy tylko w wyniku bólu zębów, które wywołują Liony; |
||
* '''Mars''' – smak przypomina to samo co sugeruje nazwa pisana wspak; |
* '''Mars''' – smak przypomina to samo co sugeruje nazwa pisana wspak; |
||
* '''Milky Way''' – wbrew pozorom nie jest tak duża jak [[Droga Mleczna]]. W smaku przypomina stare [[mleko]] z czekoladą; |
* '''Milky Way''' – wbrew pozorom nie jest tak duża jak [[Droga Mleczna]]. W smaku przypomina stare [[mleko]] z czekoladą; |
Wersja z 23:35, 10 sie 2017
Baton – połączenie masy czekoladowej, cukru, karmelu, środków wywołujących próchnicę oraz dodatków smakowych. Kształtem oraz konsystencją przypomina cegłę, a twardością już nie.
Znane batony
- Kit Kat – podróba polskiego WW;
- Lion – mieszanina karmelu i kamyczków. Drący się w reklamie gość jedzący ten baton ryczy tylko w wyniku bólu zębów, które wywołują Liony;
- Mars – smak przypomina to samo co sugeruje nazwa pisana wspak;
- Milky Way – wbrew pozorom nie jest tak duża jak Droga Mleczna. W smaku przypomina stare mleko z czekoladą;
- Snickers – ulubiony baton podrób Elizabeth Taylor, Jasia Fasoli i innych gwiazd. Co roku producenci tego batona udowadniają, że można utrzymywać tą samą cenę Snickera – wystarczy co roku pakować lżejsze o 5 gramów batoniki;
- Twix – karmel otoczony nadzieniem karmelowym. Według reklam marka Twix powstała w XIX wieku. Pod względem jakości towaru można odnieść wrażenie, że sprzedają właśnie XIX-wieczne jedzenie;
- WW – podróba antypolskich Kit Katów.
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.