Budyń: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M
Znaczniki: rewert edytor źródłowy
M (→‎A więc z czego jest budyń?: ort. skrobi -> skrobii)
Znacznik: edytor źródłowy
Linia 14: Linia 14:
Budyń składa się z:
Budyń składa się z:
* [[mleko|mleka]];
* [[mleko|mleka]];
* skrobi;
* skrobii;
* [[monotlenek diwodoru|monotlenku diwodoru]];
* [[monotlenek diwodoru|monotlenku diwodoru]];
* parahydroksybenzoesanu metylu;
* parahydroksybenzoesanu metylu;

Wersja z 18:19, 7 sie 2017

Plik:Puddi Puddi 10 hours
Ten film cię zbawi

Słyszałeś, co powiedziała? Bu-dyń!

Wróżek chrzestny do Pana Prima Aprilisa o budyniu

Budyń to świetny deser, ale nie sprawdza się jako sanki.

Google o budyniu

Po budyniu i spać.

Polak w kawale o budyniu

Budyń – najbardziej mityczne jedzenie na całym świecie. Ulubiona potrawa Nonsensopedysty. Daleki kuzyn serka Danio po siostrze babci cioci wujka lub podobnie, ogólnie piąta woda po kisielu.

Cóż to takiego?

NonNews
Zobacz w NonNews temat:

Nikt nie wie, czym naprawdę jest budyń. Jedni myślą, że to tylko budyń. Oni jednak są HERETYKAMI! Wszyscy normalni ludzie wiedzą, że jest to mieszanka ambrozji, nektaru i ultramegahiperduperortofosforanu megaoverpoweredfullgearedsupertróżelaza (E666). Jedzenie budyniu grozi klątwą, taka samą jak ta, która ciąży na tytule najstarszego człowieka świata – każdy, kto został tą klątwą przeklęty, kiedyś umiera.

A więc z czego jest budyń?

Plik:Budyn-czekoladowy.jpg
Budyń czekoladowy

Budyń składa się z:

  • mleka;
  • skrobii;
  • monotlenku diwodoru;
  • parahydroksybenzoesanu metylu;
  • kofeiny (budyń w wersji Cofee);
  • gumy do żucia (dla nastoletnich);
  • kwasu askorbinowego (ale rzadko);
  • żelatyny (niekoniecznie);
  • króla żelatyny (jeszcze bardziej niekonieczne);
  • śladowych ilości orzechów arachidowych;
  • wielkiego pomidora wraz z jajkiem oraz (szczyptą) cynamonu;
  • śladowych ilości kiełbasy;
  • opakowania (proszek musi gdzieś się podziać);
  • budyniu w proszku;
  • arszeniku;
  • gumy arabskiej;
  • sproszkowanych zwłok;
  • emulgatora E432;
  • czekolady;
  • kaszanki;
  • konserwantów i barwników;
  • octu.

Ciekawostki

  • Gdy nie masz dość mleka, możesz ugotować budyń, mieszając resztkę mleka z wodą. Działanie potwierdzone;
  • Aby uzyskać budyń czekoladowy, możesz dodać psiej czekolady do budyniu śmietankowego. Działanie również potwierdzone.