Ryba po żydowsku: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(ilustracja)
Linia 13: Linia 13:
{{Jedzenie}}
{{Jedzenie}}
[[Kategoria:Dania mięsne i rybne]]
[[Kategoria:Dania mięsne i rybne]]
[[Kategoria:Kuchnia polska]]

Wersja z 13:55, 10 maj 2021

Shalom!

Odcinamy rybie łeb, wyłupiamy oczy i skrobiemy ości kozikiem. Ważne, by zrobić to w takiej kolejności, ponieważ inaczej ryba może stracić swój niepowtarzalny aromat.

Robert Makłowicz podczas przygotowywania posiłku

Ryba po żydowsku – jeden z najważniejszych elementów narodowej kuchni Izraelskiej. Przepis został odnaleziony przez słynnego i utalentowanego kucharza, Roberta Makłowicza, w tajnych archiwach niemieckich, podczas jednej z jego licznych podróży.

Przygotowanie