Słonina: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M |
|||
Linia 1: | Linia 1: | ||
{{t}} [[Mięso|substancja nieznanego pochodzenia]]. Nazwa wskazuje że coś ma wspólnego ze [[Słoń|słoniem]], ale niektórzy twierdzą, że źródłem jest [[świnia]]. Inni uważają, że ma to związek z jej smakiem – ale są to tylko plotki. Osoby doświadczone potrafią z niej zrobić skwarki. |
{{t}} [[Mięso|substancja nieznanego pochodzenia]]. Nazwa wskazuje że coś ma wspólnego ze [[Słoń|słoniem]], ale niektórzy twierdzą, że źródłem jest [[świnia]]. Inni uważają, że ma to związek z jej smakiem – ale są to tylko plotki. Osoby doświadczone potrafią z niej zrobić skwarki. |
||
W ciągu wieków sposób wytwarzania słoniny był ukryty. Do dzisiaj nie wiadomo, z czego pochodzi. Wielu <del>[[Amerykańscy naukowcy|debili]]</del> śmiałków próbowało odkryć tę [[Tajemnica|tajemnicę]], lecz wszyscy [[Śmierć|przypłacili życiem]]. |
W ciągu wieków sposób wytwarzania słoniny był ukryty. Do dzisiaj nie wiadomo, z czego pochodzi. Wielu <del>[[Amerykańscy naukowcy|debili]]</del> śmiałków próbowało odkryć tę [[Tajemnica|tajemnicę]], lecz wszyscy [[Śmierć|przypłacili to życiem]]. |
||
== Właściwości == |
== Właściwości == |
||
* Odstrasza [[komar]]y. |
* Odstrasza [[Mucha|muchy]] i [[komar]]y. |
||
* To idealny pokarm dla [[ptak |
* To idealny pokarm dla [[ptak]]ów na zimę. |
||
* Jest świetnym lekiem na [[kac]]a. |
* Jest świetnym lekiem na [[kac]]a. |
||
* Podobno ma coś wspólnego z [[Boczek|boczkiem]]. |
* Podobno ma coś wspólnego z [[Boczek|boczkiem]]. |
||
* Można ją rozpuścić na patelni. |
* Można ją rozpuścić na patelni. |
||
* Można nią gibać i przy tym mówić „GIBIEMY SŁONINĘ!!!” |
* Można nią gibać i przy tym mówić „GIBIEMY SŁONINĘ!!!” |
||
*Brzydko pachnie. |
* Brzydko pachnie. |
||
*Można na niej usmażyć mięso. |
* Można na niej usmażyć mięso. |
||
* Albo otruć [[Teściowa|teściową]]. |
|||
*trucizna na muchy |
|||
*trucizna na teściową |
|||
*zatwardzenie gwarantowane |
|||
*biegunka gwarantowana |
|||
{{stub|kuch}} |
{{stub|kuch}} |
Wersja z 16:47, 9 cze 2014
Szablon:T substancja nieznanego pochodzenia. Nazwa wskazuje że coś ma wspólnego ze słoniem, ale niektórzy twierdzą, że źródłem jest świnia. Inni uważają, że ma to związek z jej smakiem – ale są to tylko plotki. Osoby doświadczone potrafią z niej zrobić skwarki.
W ciągu wieków sposób wytwarzania słoniny był ukryty. Do dzisiaj nie wiadomo, z czego pochodzi. Wielu debili śmiałków próbowało odkryć tę tajemnicę, lecz wszyscy przypłacili to życiem.
Właściwości
- Odstrasza muchy i komary.
- To idealny pokarm dla ptaków na zimę.
- Jest świetnym lekiem na kaca.
- Podobno ma coś wspólnego z boczkiem.
- Można ją rozpuścić na patelni.
- Można nią gibać i przy tym mówić „GIBIEMY SŁONINĘ!!!”
- Brzydko pachnie.
- Można na niej usmażyć mięso.
- Albo otruć teściową.
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.