Słonina: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Pangia. Autor wycofanej wersji to 85.193.204.58.) |
|||
Linia 1: | Linia 1: | ||
{{t}} [[Mięso|substancja nieznanego pochodzenia]]. Nazwa wskazuje że coś ma wspólnego ze [[Słoń|słoniem]], ale niektórzy twierdzą, że źródłem jest [[świnia]]. Inni uważają, że ma to związek z jej smakiem – ale są to tylko plotki. Osoby doświadczone potrafią z niej zrobić skwarki. |
{{t}} [[Mięso|substancja nieznanego pochodzenia]]. Nazwa wskazuje że coś ma wspólnego ze [[Słoń|słoniem]], ale niektórzy twierdzą, że źródłem jest [[świnia]]. Inni uważają, że ma to związek z jej smakiem – ale są to tylko plotki. Osoby doświadczone potrafią z niej zrobić skwarki. |
||
W ciągu wieków sposób wytwarzania słoniny był ukryty. Do dzisiaj nie wiadomo, z czego pochodzi. Wielu <del>[[Amerykańscy naukowcy|debili]]</del> śmiałków próbowało odkryć tę [[Tajemnica|tajemnicę]], lecz wszyscy [[Śmierć|przypłacili to życiem]] |
W ciągu wieków sposób wytwarzania słoniny był ukryty. Do dzisiaj nie wiadomo, z czego pochodzi. Wielu <del>[[Amerykańscy naukowcy|debili]]</del> śmiałków próbowało odkryć tę [[Tajemnica|tajemnicę]], lecz wszyscy [[Śmierć|przypłacili to życiem]]. |
||
== Właściwości == |
== Właściwości == |
Wersja z 23:25, 18 cze 2014
Szablon:T substancja nieznanego pochodzenia. Nazwa wskazuje że coś ma wspólnego ze słoniem, ale niektórzy twierdzą, że źródłem jest świnia. Inni uważają, że ma to związek z jej smakiem – ale są to tylko plotki. Osoby doświadczone potrafią z niej zrobić skwarki.
W ciągu wieków sposób wytwarzania słoniny był ukryty. Do dzisiaj nie wiadomo, z czego pochodzi. Wielu debili śmiałków próbowało odkryć tę tajemnicę, lecz wszyscy przypłacili to życiem.
Właściwości
- Odstrasza muchy i komary.
- To idealny pokarm dla ptaków na zimę.
- Jest świetnym lekiem na kaca.
- Podobno ma coś wspólnego z boczkiem.
- Można ją rozpuścić na patelni.
- Można nią gibać i przy tym mówić „GIBIEMY SŁONINĘ!!!”
- Brzydko pachnie.
- Można na niej usmażyć mięso.
- Albo otruć teściową.
- Podobno jest jadalna, ale lepiej nie ryzykować.
- Nie jest samicą słonia.
- Jest miękka jak gluty takie z nosa słonia.
- Można z niej zrobić coś zwane smalcem.
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.