Słonina: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(ciach ciach)
Linia 1: Linia 1:
{{t}} [[Mięso|substancja nieznanego pochodzenia]]. Nazwa wskazuje, że ma coś wspólnego ze [[Słoń|słoniem]], ale niektórzy twierdzą, że źródłem jest [[świnia]]. Inni uważają, że ma to związek z jej smakiem – ale są to tylko plotki. Osoby doświadczone potrafią z niej zrobić skwarki.
{{t}} [[Mięso|substancja nieznanego pochodzenia]]. Nazwa wskazuje, że ma coś wspólnego ze [[Słoń|słoniem]], ale niektórzy twierdzą, że źródłem jest [[świnia]], a jeszcze inni twierdzą że wykopuje się ją w kopalni. Inni uważają, że ma to związek z jej smakiem – ale są to tylko plotki. Osoby doświadczone potrafią z niej zrobić skwarki.


W ciągu wieków sposób wytwarzania słoniny był ukrywany. Do dzisiaj nie wiadomo, z czego pochodzi. Wielu <del>[[Amerykańscy naukowcy|debili]]</del> śmiałków próbowało odkryć tę [[Tajemnica|tajemnicę]], lecz wszyscy [[Śmierć|przypłacili to życiem]]. Jeden z nich przed śmiercią zapisał na kawałku świńskiej skórki swoją tezę, ale nie możemy być do końca pewni...
W ciągu wieków sposób wytwarzania słoniny był ukrywany. Do dzisiaj nie wiadomo, z czego pochodzi. Wielu <del>[[Amerykańscy naukowcy|debili]]</del> śmiałków próbowało odkryć tę [[Tajemnica|tajemnicę]], lecz wszyscy [[Śmierć|przypłacili to życiem]]. Jeden z nich przed śmiercią zapisał na kawałku świńskiej skórki swoją tezę, ale nie możemy być do końca pewni...
Linia 16: Linia 16:
* Nie jest samicą słonia.
* Nie jest samicą słonia.
* Można z niej zrobić coś, co zwie się smalcem.
* Można z niej zrobić coś, co zwie się smalcem.
* Podobno nie można jej spalić
* Podobno jeśli przyłoży ją się do policzka, stanie się Brązowy


{{stub|kuch}}
{{stub|kuch}}

Wersja z 14:29, 22 cze 2014

Szablon:T substancja nieznanego pochodzenia. Nazwa wskazuje, że ma coś wspólnego ze słoniem, ale niektórzy twierdzą, że źródłem jest świnia, a jeszcze inni twierdzą że wykopuje się ją w kopalni. Inni uważają, że ma to związek z jej smakiem – ale są to tylko plotki. Osoby doświadczone potrafią z niej zrobić skwarki.

W ciągu wieków sposób wytwarzania słoniny był ukrywany. Do dzisiaj nie wiadomo, z czego pochodzi. Wielu debili śmiałków próbowało odkryć tę tajemnicę, lecz wszyscy przypłacili to życiem. Jeden z nich przed śmiercią zapisał na kawałku świńskiej skórki swoją tezę, ale nie możemy być do końca pewni...

Właściwości

  • Odstrasza muchy i komary.
  • To idealny pokarm dla ptaków na zimę.
  • Jest świetnym lekiem na kaca.
  • Podobno ma coś wspólnego z boczkiem.
  • Można ją rozpuścić na patelni.
  • Można nią gibać i przy tym mówić „GIBIEMY SŁONINĘ!!!”
  • Brzydko pachnie.
  • Można na niej usmażyć mięso.
  • Albo otruć teściową.
  • Podobno jest jadalna, ale lepiej nie ryzykować.
  • Nie jest samicą słonia.
  • Można z niej zrobić coś, co zwie się smalcem.
  • Podobno nie można jej spalić
  • Podobno jeśli przyłoży ją się do policzka, stanie się Brązowy


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.