Słonina

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru

Szablon:T substancja nieznanego pochodzenia. Nazwa wskazuje, że ma coś wspólnego ze słoniem, ale niektórzy twierdzą, że źródłem jest świnia. Inni uważają, że ma to związek z jej smakiem – ale są to tylko plotki. Osoby doświadczone potrafią z niej zrobić skwarki.

W ciągu wieków sposób wytwarzania słoniny był ukrywany. Do dzisiaj nie wiadomo, z czego pochodzi. Wielu debili śmiałków próbowało odkryć tę tajemnicę, lecz wszyscy przypłacili to życiem.

Właściwości

  • Odstrasza muchy i komary.
  • To idealny pokarm dla ptaków na zimę.
  • Jest świetnym lekiem na kaca.
  • Podobno ma coś wspólnego z boczkiem.
  • Można ją rozpuścić na patelni.
  • Można nią gibać i przy tym mówić „GIBIEMY SŁONINĘ!!!”
  • Brzydko pachnie.
  • Można na niej usmażyć mięso.
  • Albo otruć teściową.
  • Podobno jest jadalna, ale lepiej nie ryzykować.
  • Nie jest samicą słonia.
  • Jest miękka jak gluty takie z nosa słonia.
  • Można z niej zrobić coś zwane smalcem.
  • Nikt jej nie lubi.
  • Gdyby była człowiek przezywaliby ją "człowiek kciuk"/

Plik:Przyklad.jpg


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.