Keczup: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Znacznik: edytor źródłowy |
M (→Rodzaje keczupu: dr.) Znacznik: edytor źródłowy |
||
Linia 7: | Linia 7: | ||
* {{t|Tani keczup}} sama nazwa wskazuje. A każda taniocha, w smaku jest równa [[Gówno|gównu]]. |
* {{t|Tani keczup}} sama nazwa wskazuje. A każda taniocha, w smaku jest równa [[Gówno|gównu]]. |
||
* {{t|Rybny}} pierwszy rodzaj keczupu. [[Chiny|Made in China]]. |
* {{t|Rybny}} pierwszy rodzaj keczupu. [[Chiny|Made in China]]. |
||
* {{t|Tortex}} wbrew panującej opinii nie jest to typowy tani ketchup lecz |
* {{t|Tortex}} wbrew panującej opinii nie jest to typowy tani ketchup, lecz rodzaj niespotykany w swoim gatunku. Może nawet zawierać śladowe ilości pomidorów! |
||
== Jak powstaje? == |
== Jak powstaje? == |
Wersja z 17:15, 25 mar 2015
Szablon:T jeden ze znanych sosów, odwieczny rywal musztardy, błędnie uznawany za warzywo.
Rodzaje keczupu
- Szablon:T najczęstszy rodzaj keczupu w PRL-u.
- Szablon:T sama nazwa wskazuje. A każda taniocha, w smaku jest równa gównu.
- Szablon:T pierwszy rodzaj keczupu. Made in China.
- Szablon:T wbrew panującej opinii nie jest to typowy tani ketchup, lecz rodzaj niespotykany w swoim gatunku. Może nawet zawierać śladowe ilości pomidorów!
Jak powstaje?
- Keczup pomidorowy – Przede wszystkim trzeba mieć dobre. Dobry keczup ze złych pomidorów jest do dupy. Tak samo jak zły z dobrych. Potem słodzi sobie sosik by móc mu dosolić i marynować go w occie. Po czym zagęszczamy, „angielszczymy”, zmuszamy do płaczu i przyprawiamy. Na koniec pasteryzujemy i keczup Pudliszki jest gotowy do dodania do frytek.
- Keczup rybny – Przede wszystkim pamiętaj o Świętej Zasadzie Sosu – „jeśli składniki są chujowe, to i sos jest chujowy”. Teraz dajemy Sardynki, cebulę, Dofasolimy i gotowe. Aaaaa, i nie zapomnij o ziółku!
- Tani keczup – To jest bananalnie proste, jak bułka z czekoladą i bitą śmietaną. Wystarczy pokolorować wodę na czerwono i dolać ją do mąki ziemniaczanej.
Miksy
- Szablon:T połączenie keczupu i musztardy. Idealny na grilla.
- Szablon:T mieszanka keczupu pikantnego i tabasco. Stworzony dla Pro Extreme.
- Szablon:T stworzony z keczupu łagodnego i majonezu. Dodawany do jajek
- Szablon:T to samo, co wyżej, tyle że zamiast majonezu używa się jego kieleckiej odmiany.
- Szablon:T po prostu łagodny keczup, musztarda, ostry sos, sok z awokado i cynamon. Przyrządzony przez anonimowego geniusza kulinarnego.